Malé hovädzie roládky s omáčkou

Malé hovädzie roládky s omáčkou

Naučte sa s nami pripraviť tie najlepšie mini roládky plnené cibuľou, nakladanými uhorkami a slaninou. Servírujte ich spolu s delikátnou omáčkou zo zeleniny a červeného vína!

Čo budete potrebovať

Na rolády:

  • 4 tenké plátky hovädzieho zadného mäsa
  • 2 cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • 4-8 malých nakladaných uhoriek (v závislosti od veľkosti)
  • 2-3 lyžičky strednej horčice
  • 4-12 veľmi tenkých plátkov slaniny (v závislosti od veľkosti)
  • jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • trochu oleja

Na omáčku:

  • 2 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 šálka červeného vína
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1 šálka vody
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • 2-3 vetvičky tymiánu
  • jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  • Odrežte dva kusy potravinárskej fólie väčšej ako plátky mäsa a potrite ich trochou oleja.
  • Hovädzie plátky klaďte jeden po druhom na jeden z kúskov fólie, prikryte druhým kúskom fólie a naklapte.
  • Cibuľu olúpte a rozpoľte a potom ju nakrájajte na tenké polkolieska.
  • Na panvici rozpustite maslo a opražte cibuľu dozlatista.
  • Nechajte ju mierne vychladnúť.
  • Každý plátok mäsa potrite horčicou.
  • Na mäso položte 1-3 tenké kúsky slaniny.
  • Cibuľu rozdeľte na štyri porcie a na každé mäso rozprestrite jednu časť.
  • Na koniec každého hovädzieho plátku položte 1-2 malé nakladané uhorky.
  • Dlhé strany mäsa len trochu preložte cez náplň.
  • Mäso rolujte od konca, kde leží uhorka.
  • Rolády zafixujte špáradlom.
  • Posypte soľou a korením zo všetkých strán.
  • Nakrájajte cibuľu a mrkvu.
  • Rozohrejte olej vo veľkom hrnci.
  • Rolády zo všetkých strán opečte, vyberte z hrnca a dajte bokom.
  • Vložte cibuľu a mrkvu do rovnakého hrnca a restujte, kým cibuľa nezezlátne.
  • Pridajte paradajkový pretlak a cukor a varte niekoľko minút.
  • Pridajte múku a pokračujte vo varení za stáleho miešania ďalšiu minútu alebo dve.
  • Po troškách pridávajte červené víno (3 alebo 4 veľké streky) a nechajte zredukovať, než pridáte ďalší strek.
  • Nakoniec pridajte posledný strek vína, hovädzí vývar a vodu a všetko priveďte do varu.
  • Rolády vložte späť do hrnca spolu s jemne nasekaným strúčikom cesnaku a vetvičkami tymiánu.
  • Prikryte, stiahnite plameň a varte asi 1 a ¼ hodiny.
  • Počas posledných 15 minút varenia odoberte pokrievku, aby sa omáčka zredukovala.
  • Rolády vyberte z omáčky, opatrne odstráňte špáradlá a udržujte ich teplé.
  • Omáčku varte asi 10 minút.
  • Zeleninu môžete nechať vo vnútri a omáčku rozmixovať dohladka, tým omáčka zhustne, ale už nebude taká jemná.
  • Pre jemnejšiu omáčku vyberte zeleninu dierovanou lyžicou a omáčku zredukujte na požadovanú konzistenciu.
  • Ochutnajte a prípadne dosoľte.
  • Pridajte korenie.
  • Rolády vložte späť do omáčky a znovu ich prehrejte.
  • Podávajte ihneď.
Mini roládky plnené cibuľou, nakladanými uhorkami a slaninou servírované spolu s delikátnou omáčkou zo zeleniny a červeného vína.
www.whereismyspoon.co

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.