Túto plnenú hovädziu roládu je možné podávať ako hlavný chod aj ako teplé predjedlo a každého milovníka mäsa nadchne nielen vizuálne. Hovädzie mäso zjemníme a naložíme do slanej marinády so zázvorom a cesnakom. Potom naplníme zmesou syra, byliniek, vajec a kyslých uhoriek a zapečieme v rúre s cibuľou. Mňam!
Čo budete potrebovať
Na mäso:
- kus zázvoru
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička horčica
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- ⅓ lyžičky sušeného tymiánu
- ⅓ lyžičky sušeného rozmarínu
- 800 – 900 g hovädzej glejky
Na náplň:
- 200 – 250 g syra
- 2 vajcia
- soľ, podľa chuti
- ⅓ lyžičky sušeného tymiánu
- ⅓ lyžičky sušeného rozmarínu
- 2 nakladané uhorky
- 2 – 3 cibuľa
- 1 lyžica rastlinného oleja
- petržlenová vňať, na ozdobu
Postup
- Zázvor nastrúhajte na jemnom strúhadle, bude vám ho stačiť cca lyžička.
- Cesnak prelisujte.
- V miske zmiešajte zázvor, cesnak, horčicu, sójovú omáčku, olej, tymian a rozmarín.
- Hovädzie mäso pozdĺžne rozrežte a otvorte ako knihu, zakryte potravinárskou fóliou a paličkou na mäso jemne rozklepte na hrúbku asi 6–7 mm.
- Dajte marinádu na jednu stranu mäsa, ale časť marinády si nechajte.
- Marinované mäso dajte bokom, zatiaľ čo budete pripravovať náplň.
- Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Vmiešajte vajcia, soľ, tymian a rozmarín.
- Uhorky nakrájajte na jemné prúžky alebo malé kocky.
- Na mäso položte rovnomernú vrstvu zmesi syra a vajec, pozdĺž jedného dlhého okraja nechajte voľný okraj.
- Potom rozložte prúžky uhorky na opačnú stranu od voľného okraja.
- Uhorky zrolujte dovnútra do tesnej rolky a zviažte kuchynským povrázkom.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska.
- Vložte cibuľu do olejom vymastenej zapekacej misky.
- Do zapekacej misy dajte tiež hovädziu roládu.
- Roládu potrite zvyškom marinády a prikryte alobalom.
- Pečte v rúre na 180 ° C cca 1,5 hodiny, potom zložte alobal a nechajte hovädziu roládu dopiecť v rúre ďalších 15–20 minút.
- Hovädziu roládu pred podávaním nakrájajte na kúsky a podávajte s petržlenovou vňaťou.