Zapečené zemiaky s hovädzím mäsom a dezertným vínom Marsala

Zapečené zemiaky s hovädzím mäsom a dezertným vínom Marsala

Jednoduché jedlo s úžasnou chuťou! Taký je tento zapekaný pokrm zo zemiakov, mletého hovädzieho mäsa, čedaru a dezertného vína Marsala. Vyskúšajte ho aj vy!

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná
  • 1 lyžica olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 šálky dezertného vína Marsala
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1/2 šálky nastrúhaného syra čedar
  • 1 veľký zemiak
  • 1/3 šálky mlieka
  • 2 šálky vriacej vody
  • 1 lyžica masla
  • nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 230 °C.
  • Do veľkej panvice na stredne vysokom plameni pridajte olej a 3 minúty smažte cibuľu.
  • Pridajte mleté ​​hovädzie mäso, soľ, korenie a sušený cesnak.
  • Mleté hovädzie mäso nalámte lyžicou a niekoľko minút opekajte.
  • Do panvice nalejte Marsalu a nechajte zredukovať na polovicu.
  • Navrch mäsa nasypte múku a premiešajte.
  • Varte 2 minúty a potom pridajte hovädzí vývar.
  • Miešajte, kým omáčka nezhustne.
  • Varte 2 minúty.
  • Zemiaku nakrájajte na tenké plátky.
  • Vo veľkom hrnci zmiešajte zemiaky, 1 lyžicu masla a toľko mlieka, aby boli zemiaky zakryté.
  • Priveďte do varu na strednom plameni, premiešajte a varte 8 minút.
  • Nalejte mäsovú zmes do 23 x 23 cm zapekacej misy, ktorú predtým nastriekajte olejom v spreji.
  • Navrch pridajte syr čedar.
  • Uvarené zemiaky navrstvite na zmes čedaru a mäsa.
  • Zmiešajte 1 lyžicu rozpusteného masla, 1/3 šálky mlieka a korenia podľa výberu a podľa chuti pridajte ešte trochu syra.
  • Zmes nalejte na zemiaky.
  • Pečte 20 minút odkryté alebo pokiaľ nie je vršok zlatohnedý a okraje chrumkavé.
  • Nechajte 10 minút odpočinúť (omáčka odstátím zhustne), posypte petržlenovou vňaťou na ozdobu (voliteľne) a podávajte.
Zapekaný pokrm zo zemiakov, mletého hovädzieho mäsa, čedaru a dezertného vína Marsala v zapekacej mise, ktorý naberá ruka s lyžicou.
www.keviniscooking.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie stolových rúr ! Ktorú by sme najviac odporučili, a ktorú naopak nie?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.