Vynikajúce a sýte jedlo, ktoré uspokojí vaše chuťové bunky. Navyše je plné zeleniny, takže je vhodné aj pre deti.
Čo budete potrebovať
- 400 g varených zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 500 g mixu mletého mäsa
- 2 lyžičky mletej papriky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 cuketa
- 1 lyžica masla
- 250 g zelených fazuliek
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 200 g strúhaného syra Gruyere
Postup
- Zemiaky, papriku a cuketu nakrájajte na malé kocky, cibuľu olúpte, nakrájajte nadrobno a orestujte na oleji.
- Pridajte mleté mäso a restujte, kým sa nebude drobiť.
- Vmiešajte paradajkový pretlak a petržlenovú vňať a dochuťte soľou, korením a paprikou.
- Mleté mäso vyberte z panvice a dajte bokom.
- Na zvyšnom oleji spolu s maslom orestujte kocky zemiakov, papriky a cukety a varte asi 5 minút.
- Zelené fazuľky prepláchnite, osušte a varte vo vriacej osolenej vode asi 10 minút.
- Sceďte, prepláchnite pod studenou vodou a nechajte odkvapkať.
- Zapekaciu misu vymažte tukom a navrstvite dovnútra zeleninu a mäso.
- Posypte syrom a pečte v rúre predhriatej na 220 °C asi 20 minút.
- Vyberte z rúry a podávajte.