Jednoduché a chutné jedlo, na ktoré potrebujete iba dostupné ingrediencie. Vďaka tomu sa stane vašou novou obľúbenou večerou o všednom dni.
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 4 veľké zemiaky, nakrájané na plátky
- 250 ml mlieka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1/2 lyžičky soli alebo podľa chuti
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 4 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 2,5 cm kus zázvoru, nasekaný
- 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
- strúhaná mozzarella
Na dochutenie mäsa:
- 1 lyžička soli alebo podľa chuti
- 1/4 lyžičky škorice
- 1/2 lyžičky mletej papriky
- 1/4 lyžičky červeného čili prášku
- 1 lyžička drvenej rasce
- 1/2 lyžičky garam masaly
- hrsť čerstvých listov koriandra, nasekaných
- 1/2 šálky konzervovaných paradajok
Postup
- Vo veľkom hrnci zmiešajte mlieko, smotanu, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia a 1/4 lyžičky mletej škorice.
- Dobre premiešajte a potom pridajte nakrájané zemiaky.
- Varte na stredne vysokej teplote presne 8 minút.
- Po dokončení vypnite sporák a odložte na neskôr.
- Medzitým vo veľkej panvici alebo woku rozohrejte 3 lyžice oleja.
- Po zahriatí pridajte nasekaný cesnak a zázvor.
- Restujte 1 minútu.
- Potom pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a opekajte 2-3 minúty alebo kým nezosklovatí.
- Pridajte mleté hovädzie mäso so všetkým korením (soľ, paprika, škorica, červené chilli, rasca) a za stáleho miešania opekajte 4-5 minút alebo kým mäso nezhnedne.
- Ďalej pridajte lístky koriandra, garam masalu a konzervované paradajky.
- Opekajte ďalších 10 minút alebo kým nezmizne všetka tekutina.
- Po dokončení vypnite sporák a dajte bokom.
- Do veľkej zapekacej misy pridajte polovicu smotanových zemiakov.
- Na ne dajte vrstvu mäsa a potom zvyšné zemiaky so smotanou.
- Všetko posypte strúhanou mozzarellou.
- Zakryte alobalom.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C 25-30 minút.
- Potom snímte alobal a pečte ďalších 10-15 minút, alebo pokiaľ nie je vršok pekne zlatisto hnedý.
- Pred podávaním nechajte 10 minút odpočinúť.