Tieto pečené morčacie fašírky sú šťavnaté, zdravé, chutné a neuveriteľne jednoduché na prípravu. Navyše sú nízkokalorické!
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 1 stredná cuketa
- 1 veľké vajcia
- 1 malá cibuľa
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky korenia
- 1 plátok bieleho chleba, namočený v studenej vode
- 3 lyžice čerstvého nasekaného kôpru
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Vyložte plech papierom na pečenie.
- Cuketu postrúhajte a posypte 1/2 lyžičkou soli.
- Nechajte 10 minút stáť.
- Z cukety vytlačte vodu.
- V mise zmiešajte všetky ingrediencie.
- Zmes bude mierne lepivá, ale ak sa vám zdá príliš tekutá, môžete pridať 1/4 hrnčeka strúhanky.
- Navlhčite si ruky a vytvorte placky, každá o veľkosti asi 1/3 šálky.
- Placky dajte na plech.
- Pečte po dobu 15-20 minút.
- Podávajte s obľúbenou omáčkou, šalátom alebo ich použite burgera.
Máme pre vás tiež 10 luxusných receptov na fašírky z cukety , ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!