Morčacie placky s mrkvou, sezamom a koriandrom

Morčacie placky s mrkvou, sezamom a koriandrom

Luxusné fašírky z mletého mäsa s mrkvou, jarnou cibuľkou a koriandrom podávané s omáčkou z bieleho misa, repovým čatní a čerstvou zeleninou. To jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 500 g morčacieho mletého mäsa
  • 1 mrkva, jemne nastrúhaná
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané nadrobno
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • ¼ šálky koriadrových listov a stonky, jemne nasekaných
  • 1 lyžica biele miso pasty
  • 3 lyžice orechovej nátierky (mandľová alebo kešu)
  • 1 lyžička mirinu
  • 2 lyžice horúcej vody (plus navyše)
  • 4 vrchovaté lyžice čatní z červenej repy na podávanie
  • na podávanie: čerstvý šalát, uhorka, avokádo, koriander, hrčky na burgre (voliteľne)

Postup

  • V miske zmiešajte mleté ​​mäso, mrkvu, jarnú cibuľku, sezamové semienka, koriander a štipku soli a korenia.
  • Dobre premiešajte rukami a vytvarujte 8 placiek.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na strednom plameni a opekajte karbonátky 6–8 minút z každej strany, kým nebudú prepečené.
  • Medzitým zmiešajte miso, orechovú nátierku, mirin a 2 lyžice horúcej vody.
  • Rozmixujte do hladka.
  • Placky podávajte s čerstvým hlávkovým šalátom, uhorkou, avokádom, čatným z červenej repy a miso omáčkou (a burgerovými hrčkami, ak máte chuť na výdatný burger).
Karbonátky z mletého mäsa s mrkvou, jarnou cibuľkou a koriandrom na tanieri podávané s omáčkou z bieleho misa, repovým čatní a čerstvým šalátom.
www.bodygoodfood.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.