Vynikajúce morčacie fašírky so špenátom, slaným syrom feta, trochou cesnaku, oregána a štipkou chilli vločiek sú dokonale vláčne a zamiluje si ich celá vaša rodina!
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého chudého morčacieho mäsa
- 110 g čerstvého špenátu
- 1 lyžica olivového oleja
- 60 g rozdrobeného syra feta
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky vločiek červeného chilli
Postup
- Umiestnite panvicu so silným dnom na stredne vysoký plameň.
- Do panvice pridajte olivový olej a špenát.
- Špenát varte do zvädnutia a podľa potreby miešajte.
- Akonáhle je špenát uvarený, stiahnite ho z platne a nechajte vychladnúť.
- Špenát nakrájajte nahrubo a dajte bokom.
- Predhrejte si gril.
- Do stredne veľkej misy dajte morčacie mäso, vychladený špenát, feta syr, oregano, cesnak, čili vločky, soľ a korenie.
- Navlhčite si ruky pod trochou studenej vody a potom pomocou rúk premiešajte ingrediencie dohromady.
- Zmes rozdeľte na štyri rovnaké časti a vytvorte z nich placky.
- Akonáhle je váš gril rozpálený, položte placky na gril.
- Grilujte ich päť minút, než ich otočíte.
- Placky by mali dosiahnuť vnútornú teplotu 74 stupňov Celzia
- Dobrú chuť!