Na prípravu tohto šialene obľúbeného mexického jedla naozaj nepotrebujete recept. Tortillu posypte syrom, potom ju preložte napoly a pečte, kým tortilla nebude chrumkavá a syr sa nerozpustí. Ale ak hľadáte recept na lahodnú quesadillu s kuracím mäsom, potom skúste ten náš! Alebo si rýchlo chrumkajte, tieto dokonalé mexické nachos !
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 2 papriky (nakrájané na tenké plátky)
- 1/2 cibule (nakrájané na tenké plátky)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 500 g kuracie prsia (nakrájané na rezančeky)
- 1/2 lyžičky chilli prášku
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 4 stredné tortilly
- 125 g Goudy (strúhaný)
- 125 g čedar (strúhaný)
- 1 zrelé avokádo (nakrájané na plátky)
- 1 lyžica (rastlinný olej)
- 2 jarné cibuľky (nakrájané na tenké plátky)
- Kyslá smotana (na podávanie)
Postup
- Vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu rozohrejte olivový olej.
- Pridajte papriku a cibuľu a dochuťte soľou a korením.
- Varte do mäkka, 5 minút.
- Zohrejte zvyšnú lyžicu rastlinného oleja na stredne vysokú teplotu.
- Kurča okoreňte, osoľte a okoreňte a za občasného miešania varte dozlatista, 8 minút.
- Pridajte 1 tortillu na panvicu a hornú polovicu tortilly bohato posypte oboma syrmi, kuraťom, zmesou papriky a cibule, niekoľkými plátkami avokáda a zelenou cibuľkou.
- Priklopte druhú polovicu tortilly a pečte dozlatista po oboch stranách 3 minúty.
- Opakujte a vytvorte 4 kuracie quesadilly.
- Nakrájajte na mesiačiky a podávajte s kyslou smotanou.
Mexičania radi plnia tortilly, to sa jednoducho vie! Skúste ďalšie recepty na tieto autentická burrita ! Uchváti vás ich chuť.