Zapečené kuracie mäso so zemiakmi a paradajkami

Zapečené kuracie mäso so zemiakmi a paradajkami

Kurča a zemiaky zapečené s chutnou talianskou omáčkou, preliate taveným syrom. Tento recept na zapečené kura so zemiakmi a cherry paradajkami je rovnako ako tieto recepty, večera z jedného hrnca , Ktorá sa ľahko a rýchlo pripraví.

Čo budeme potrebovať

  • 4–5 rezňov z kuracích stehien s kožou
  • 1/2 lyžice olivového oleja
  • 400g drvených paradajok
  • 350 g cherry paradajok
  • 3 stredne veľké zemiaky (ošúpané a nakrájané na kúsky)
  • 200 g mozzarelly (strúhané)
  • soľ
  • korenie

Na taliansky dresing

  • 1/2 lyžičky každého sušeného lístka rozmarínu a tymiánu
  • 2 strúčiky cesnaku (mleté)
  • 3 lyžice červeného vína alebo bieleho vínneho octu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru 180 stupňov.
  • Zmiešajte ingrediencie na taliansky dresing.
  • Zemiaky varte v hrnci, kým nie sú mierne nedovarené – asi 5 minút varu.
  • Pomocou vidličky zemiaky trochu prepichajte, tak nasajú viac chuti dresingu a posypte štipkou soli a korenia.
  • Medzitým ochutíme kura z oboch strán soľou a korením.
  • Zahrejte 1/2 lyžice olivového oleja vo veľkej panvici vhodnej do rúry na vysokú teplotu.
  • Pridajte kura a dobre opečte z oboch strán, asi 5 minút na každej strane.
  • Zložte panvicu z platne a vylejte prebytočný tuk.
  • Okolo kurčaťa rozložte zemiaky a prelejte drvenými paradajkami.
  • Dochuťte štipkou soli a korenia a všetko pokvapkajte talianskym dresingom.
  • Navrch položte cherry paradajky a pečte 25 – 30 minút, alebo pokiaľ nie je kura úplne prepečené.
  • Vyberte z rúry a posypte syrom, potom pečte ďalších 5 minút, kým sa syr nerozpustí a nezozlatne.
  • Pred podávaním nechajte 5 až 10 minút odstáť. Pokiaľ chcete, ozdobte lístkami bazalky.
Biely pekáč s kuracím mäsom zapečeným v rúre s mozzarellou a paradajkami.
Zdroj: thereciperebel.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.