Zapečené kuracie mäso a zemiaky s dijonskou krémovou omáčkou je chutný zázrak z jedného hrnca, ktorý sa hodí na každý deň v týždni. Talianske korenie a dijonská horčica sa krásne zmiešajú v bohatej maslovej omáčke, ktorá sa perfektne hodí k jemnému mäsu a zemiakom.
Čo budeme potrebovať
- 3 kuracie prsia bez kože
- 2 lyžičky talianskeho zmesného korenia
- soľ
- korenie
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 g baby zemiakov (rozpolené alebo roztvorené)
Na smotanovú omáčku
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička mletého cesnaku
- 250 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 250 ml hustej smotany
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Zmiešajte kura a zemiaky vo veľkej mise.
- Pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja, premiešajte, aby sa obalili, potom bohato dochuťte soľou a korením a talianskou koreniacou zmesou.
- Vo veľkej panvici rozpustite maslo na strednej teplote.
- Pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja a dobre premiešajte.
- Do jednej polovice panvice pridajte kura, do druhej polovice zemiaky.
- Varte nerušene 3–4 minúty, otočte kura a opekajte ďalšie 3–4 minúty, kým z oboch strán nezhnedne.
- Kurča a zemiaky preložte na tanier a prikryte, aby zostali teplé.
- V rovnakej panvici rozpustite maslo na strednú teplotu.
- Pridajte cesnak a miešajte po dobu 1 minúty, kým nebude voňavý.
- Vmiešajte kurací vývar a dijonskú horčicu, potom zašľahajte hustú smotanu, soľ a korenie.
- Vráťte kura a zemiaky do panvice a dobre ich premiešajte v omáčke.
- Preložte do predhriatej rúry a pečte 15–20 minút, kým nie je kura prepečené a zemiaky mäkké.
- Na kurča a zemiaky nalejte dijonskú omáčku, ozdobte čerstvo namletým čiernym korením a čerstvými bylinkami a podávajte.
Pre perfektný výsledok si kúptekvalitný pomalý hrniec . Ako ho vybrať sa dozviete v našej recenzii.