Gnocchi so špenátom a parmezánom

Gnocchi so špenátom a parmezánom

Tento jednoduchý recept na parmezánové špenátové halušky je hotový za menej ako 30 minút a navyše zašpiníte len jediný hrniec! Vyskúšajte aj ďalšie ideálne pokrmy pre rušný pracovný týždeň s našimi receptami z jedného hrnca .

Čo budeme potrebovať

  • 450 h zemiakových nokov
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1-2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 300 ml mlieka
  • 400 g čerstvého špenátu (nahrubo nasekaného)
  • soľ
  • korenie
  • 250 g strúhaného parmezánu

Postup

  • Gnocchi uvarte podľa návodu na obale. Sceďte, dajte bokom a prázdny hrniec vráťte na sporák.
  • Na strednú teplotu rozpustite maslo.
  • Pridajte k maslu cesnak a restujte asi minútu, kým sa cesnak nerozvonia.
  • Do masla pridajte múku a šľahajte, aby vznikla zápražka. Varte asi 30 sekúnd.
  • Do zápražky pomaly prilievajte mlieko a za stáleho šľahania rozmiešajte hrudky.
  • Varte 3–4 minúty, kým omáčka nezačne hustnúť.
  • Nakrájaný špenát vmiešame do omáčky a varíme ďalšie 3-4 minúty, kým špenát nezvädne a omáčka nezhustne.
  • Podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • Odstráňte hrniec z platne.
  • Do omáčky pridáme parmezán a premiešame.
  • Uvarené halušky vráťte do omáčky a premiešajte, aby sa spojili. Ihneď podávajte.
Tanier plný krémových nokov obalených v smotane a špenáte.
Zdroj: lifeasastrawberry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.