Tieto smotanové kuracie halušky so špenátom sú ideálnym jedlom pre rodinnú večeru, pretože je pripravená za menej ako 20 minút.
Čo budeme potrebovať
- 4 lyžice masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku (mleté)
- 1/2 lyžičky talianskeho korenia
- 2 lyžice múky
- 235 ml kuracieho vývaru
- 180 ml hustej smotany
- 280 g vareného kuracieho mäsa
- 200 g strúhaného parmezánu
- 450 g nokov
- 30 g čerstvého špenátu
- soľ
- korenie
Postup
- Do veľkej panvice pridajte maslo, olivový olej a nasekaný cesnak a varte na miernom ohni 3–4 minúty, kým cesnak nezmäkne, ale nesfarbí sa.
- Pridajte talianske korenie a múku, dobre premiešajte.
- Pomaly prilievajte kurací vývar a šľahajte, aby sa ingrediencie spojili do hladkej zmesi.
- Varte 5-7 minút, kým omáčka nezhustne.
- Po uvarení pridajte nakrájané kuracie mäso, smotanu a nastrúhaný parmezán. Zmes necháme na miernu teplotu prevariť.
- Medzitým priveďte do varu veľký hrniec s vodou.
- Akonáhle sa varí, pridajte soľ, potom halušky. Varte, kým halušky nevyplávajú na povrch.
- Scedené halušky pridáme do omáčky, dochutíme soľou a korením.
- Nakoniec vmiešame špenát a necháme v horúcej omáčke zavädnúť.
- Podávajte s extra parmezánom a čiernym korením posypaným cez gnocchi.
Aby ste si mohli užiť delikátnu chuť tohto pokrmu je potrebné mať kvalitné kuchynské vybavenie. V tomto prípade je to spoľahlivá oceľová panvica , ktorá vám bude po ruke pri každom takom varení! Pozrite sami na našu recenziu a presvedčte sa, že lepších panvíc nie je!