Krémové špenátové gnocchi s kuracím mäsom

Krémové špenátové gnocchi s kuracím mäsom

Tieto smotanové kuracie halušky so špenátom sú ideálnym jedlom pre rodinnú večeru, pretože je pripravená za menej ako 20 minút.

Čo budeme potrebovať

  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku (mleté)
  • 1/2 lyžičky talianskeho korenia
  • 2 lyžice múky
  • 235 ml kuracieho vývaru
  • 180 ml hustej smotany
  • 280 g vareného kuracieho mäsa
  • 200 g strúhaného parmezánu
  • 450 g nokov
  • 30 g čerstvého špenátu
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Do veľkej panvice pridajte maslo, olivový olej a nasekaný cesnak a varte na miernom ohni 3–4 minúty, kým cesnak nezmäkne, ale nesfarbí sa.
  • Pridajte talianske korenie a múku, dobre premiešajte.
  • Pomaly prilievajte kurací vývar a šľahajte, aby sa ingrediencie spojili do hladkej zmesi.
  • Varte 5-7 minút, kým omáčka nezhustne.
  • Po uvarení pridajte nakrájané kuracie mäso, smotanu a nastrúhaný parmezán. Zmes necháme na miernu teplotu prevariť.
  • Medzitým priveďte do varu veľký hrniec s vodou.
  • Akonáhle sa varí, pridajte soľ, potom halušky. Varte, kým halušky nevyplávajú na povrch.
  • Scedené halušky pridáme do omáčky, dochutíme soľou a korením.
  • Nakoniec vmiešame špenát a necháme v horúcej omáčke zavädnúť.
  • Podávajte s extra parmezánom a čiernym korením posypaným cez gnocchi.

Aby ste si mohli užiť delikátnu chuť tohto pokrmu je potrebné mať kvalitné kuchynské vybavenie. V tomto prípade je to spoľahlivá oceľová panvica , ktorá vám bude po ruke pri každom takom varení! Pozrite sami na našu recenziu a presvedčte sa, že lepších panvíc nie je!

Miska plná mäkkých domácich nokov s kuracím amsom a špenátom.
Zdroj: sprinklesandsprouts.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.