Gnocchi so špenátom a hubami

Gnocchi so špenátom a hubami

Smotanové špenátové a hubové gnocchi sú perfektným samostatným bezmäsitým jedlom, alebo ich môžete podávať ako výdatnú prílohu napríklad k našim hovädzím rezančekom na šesť rôznych spôsobov .

Čo budeme potrebovať

Na huby

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 230 g húb
  • soľ
  • korenie

Na halušky

  • 450 g zemiakových nokov
  • 120 ml kuracieho vývaru
  • 23840 hustej smotany
  • 4 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1/2 lyžičky talianskeho korenia
  • 1/2 lyžičky údené papriky
  • 145 g čerstvého špenátu
  • štipka soli
  • hrubo mleté čierne korenie
  • štipka chilli

Postup

  • Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici.
  • Nakrájané huby (ochutené soľou a korením), varte na vysokú teplotu asi 1 až 2 minúty, kým ľahko nezhnednú a nezmäknú.
  • Polovicu uvarených húb vyberieme z panvice na tanier.
  • Do rovnakej panvice s polovicou varených húb pridajte nevarené zemiakové halušky, kurací vývar, hustú smotanu, mletý cesnak, talianske korenie, údenú papriku a štipku soli.
  • Na strednú teplotu privedieme do varu a všetko dobre premiešame.
  • Prikryte pokrievkou a nechajte halušky variť asi 5 minút na strednú teplotu, zatiaľ čo sa omáčka varí.
  • Pridajte čerstvý špenát a varte za častého miešania 5 minút, kým špenát nezvädne podľa vašich predstáv. Varte dlhšie, ak chcete hustejšiu omáčku.
  • Dochuťte ešte soľou, čerstvo mletým hrubým čiernym korením, chilli a podľa chuti údenú paprikou.
  • Navrch dajte zvyšnú polovicu uvarených húb.
Najlepšia kombinácia čerstvých húb a zemiakových nokov v jednej miske.
Zdroj: cooktoria.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.