Smotanové špenátové a hubové gnocchi sú perfektným samostatným bezmäsitým jedlom, alebo ich môžete podávať ako výdatnú prílohu napríklad k našim hovädzím rezančekom na šesť rôznych spôsobov .
Čo budeme potrebovať
Na huby
- 1 lyžica olivového oleja
- 230 g húb
- soľ
- korenie
Na halušky
- 450 g zemiakových nokov
- 120 ml kuracieho vývaru
- 23840 hustej smotany
- 4 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1/2 lyžičky talianskeho korenia
- 1/2 lyžičky údené papriky
- 145 g čerstvého špenátu
- štipka soli
- hrubo mleté čierne korenie
- štipka chilli
Postup
- Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici.
- Nakrájané huby (ochutené soľou a korením), varte na vysokú teplotu asi 1 až 2 minúty, kým ľahko nezhnednú a nezmäknú.
- Polovicu uvarených húb vyberieme z panvice na tanier.
- Do rovnakej panvice s polovicou varených húb pridajte nevarené zemiakové halušky, kurací vývar, hustú smotanu, mletý cesnak, talianske korenie, údenú papriku a štipku soli.
- Na strednú teplotu privedieme do varu a všetko dobre premiešame.
- Prikryte pokrievkou a nechajte halušky variť asi 5 minút na strednú teplotu, zatiaľ čo sa omáčka varí.
- Pridajte čerstvý špenát a varte za častého miešania 5 minút, kým špenát nezvädne podľa vašich predstáv. Varte dlhšie, ak chcete hustejšiu omáčku.
- Dochuťte ešte soľou, čerstvo mletým hrubým čiernym korením, chilli a podľa chuti údenú paprikou.
- Navrch dajte zvyšnú polovicu uvarených húb.