Gnocchi zo špenátu a ricotty

Gnocchi zo špenátu a ricotty

Tieto luxusné halušky so špenátom a ricottou sú ľahké a zároveň bohaté vo svojej chuti. Ako najlepšie so syrom ricotta uvariť sa dočítate v našom špeciálnom článku o tomto všestrannom syre.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g špenátu
  • malá hrsť petržlenových listov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 140 g ricotty
  • 85 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
  • olivový olej
  • rukola

Postup

  • Špenát dajte do veľkej misy a zalejte vriacou vodou. Nechajte ho na 2 minúty zvädnúť a potom dôkladne sceďte.
  • Nechajte ho vychladnúť a potom z neho vytlačte čo najviac vody. Jemne ho nakrájajte.
  • Do veľkej misy dajte špenát, petržlen, cesnak, ricottu, múku, vajcia, syr a nastrúhaný muškátový oriešok a dochuťte soľou a korením.
  • Pomocou vidličky veľmi dôkladne zmes premiešajte.
  • Mokrými rukami tvoríme zo zmesi guličky veľkosti vlašského orecha. Umiestnite na veľký tanier alebo tácku a dajte do chladničky aspoň na 30 minút.
  • Priveďte do varu veľký hrniec s vodou.
  • Znížte teplotu na strednú a vkladajte naraz asi 8-10 nokov.
  • Keď gnocchi vyplávajú hore, dajte im ešte asi 1 minútu, potom ich vyberte dierovanou lyžicou.
  • Noky podávajte na teplých tanieroch pokvapkané olivovým olejom a posypané rukolou a parmezánom.
Svietivo zelené halušky vyrobené zo špenátu a jemného syra.
Zdroj: foodwithfeeling.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.