Gnocchi s lososom a špenátom

Gnocchi s lososom a špenátom

Krehké zemiakové halušky a šťavnaté kúsky údeného lososa premiešané v bohatej, cesnakovo-smotanovej omáčke s jemným letným špenátom a sviežou šťavou z citróna. Pochutnajte si na losose na sedem rôznych spôsobov s našimi receptami!

Čo budeme potrebovať

  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 citrón
  • 200 g špenátu
  • 1½ lyžice olivového oleja
  • 400 g nokov
  • 115 ml hustej smotany
  • 100 g údeného lososa
  • soľ
  • mleté korenie

Postup

  • Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Cesnak olúpte a nastrúhajte najemno alebo prelisujte.
  • Kôru z citróna nastrúhajte najemno.
  • Špenát umyte a nakrájajte nadrobno.
  • Zahrejte strednú panvicu na strednú teplotu, potom nalejte ½ lyžice olivového oleja a pridajte cibuľu.
  • Vymažte 5 minút za častého miešania, kým nebude lesklá. Pokiaľ cibuľa začne hnednúť, stiahnite teplotu a pridajte trošku vody.
  • Pridajte cesnak a špenát do panvice a varte 4 minúty, kým špenát nezvädne.
  • Zatiaľ čo sa špenát varí, rozohrejte hlbokú panvicu alebo wok na strednú teplotu a pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
  • Pridajte halušky a opekajte ich 4–5 minút za častého miešania, kým halušky nezezlátnu.
  • Keď sa špenát varí, pridajte k nemu citrónovú kôru, polovicu smotany a šťavu z polovice citróna.
  • Miešajte a zvýšte teplotu, aby zmes začala jemne bublať.
  • Pridajte gnocchi a natrhaného údeného lososa.
  • Všetko prehrievajte 2 minúty. Ochutnajte a pridajte soľ alebo korenie.
  • Podávajte posypané čiernym korením a mesiačikmi citróna.
Jemná omáčka obalená okolo zemiakových nokov doplnené lososom.
Zdroj: sprinklesandsprouts.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.