Krehké zemiakové halušky a šťavnaté kúsky údeného lososa premiešané v bohatej, cesnakovo-smotanovej omáčke s jemným letným špenátom a sviežou šťavou z citróna. Pochutnajte si na losose na sedem rôznych spôsobov s našimi receptami!
Čo budeme potrebovať
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 citrón
- 200 g špenátu
- 1½ lyžice olivového oleja
- 400 g nokov
- 115 ml hustej smotany
- 100 g údeného lososa
- soľ
- mleté korenie
Postup
- Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
- Cesnak olúpte a nastrúhajte najemno alebo prelisujte.
- Kôru z citróna nastrúhajte najemno.
- Špenát umyte a nakrájajte nadrobno.
- Zahrejte strednú panvicu na strednú teplotu, potom nalejte ½ lyžice olivového oleja a pridajte cibuľu.
- Vymažte 5 minút za častého miešania, kým nebude lesklá. Pokiaľ cibuľa začne hnednúť, stiahnite teplotu a pridajte trošku vody.
- Pridajte cesnak a špenát do panvice a varte 4 minúty, kým špenát nezvädne.
- Zatiaľ čo sa špenát varí, rozohrejte hlbokú panvicu alebo wok na strednú teplotu a pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
- Pridajte halušky a opekajte ich 4–5 minút za častého miešania, kým halušky nezezlátnu.
- Keď sa špenát varí, pridajte k nemu citrónovú kôru, polovicu smotany a šťavu z polovice citróna.
- Miešajte a zvýšte teplotu, aby zmes začala jemne bublať.
- Pridajte gnocchi a natrhaného údeného lososa.
- Všetko prehrievajte 2 minúty. Ochutnajte a pridajte soľ alebo korenie.
- Podávajte posypané čiernym korením a mesiačikmi citróna.