Krevety na cesnaku so špagetami

Krevety na cesnaku so špagetami

Špagety s krevetami a cesnakom sú rýchlovkou, ktorú je možné zahryznúť aj pri sledovaní filmu v piatok večer, ako zdravé chrumky. Ale ak nestojíte o nič zdravého tak si pripravte vyprážaný diétny hriech v podobe domácich zemiačikov .

Čo budeme potrebovať

  • 250 g špaget
  • 60 g masla
  • 500 g kreviet
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ lyžičky červenej papriky
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 2-3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu

Postup

  • Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Dobre sceďte a nechajte si 1 šálku vody z cestovín.
  • Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote rozpustite dve lyžice masla.
  • Pridajte krevety, soľ a drvenú červenú papriku a za občasného miešania varte, kým nie sú krevety matne ružové, asi 2-3 minúty.
  • Zložte z platne a dajte bokom.
  • Do rovnakej panvice pridajte zvyšné maslo a cesnak a varte, kým nebude voňavý, asi jednu minútu.
  • Pridajte citrónovú šťavu, vodu z cestovín a parmezán. Miešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Špagety preložíme na panvicu a premiešame s omáčkou.
  • Navrch pridajte krevety a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Aby sa vám cesnak nepripaľoval a neprichytával ku dnu vašej panvice, je potrebné mať kvalitný riad. Preto sa pozrite na našu recenziu oceľových panvíc , ktoré ďalšiemu prichytávaniu zamedzia.

Tenké špagety s opečenými čerstvými krevetami ochutené voňavým cesnakom.
Zdroj: feelgoodfoodie.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.