Šťavnaté krevety premení toto ľahké jedlo zo špaget na jedlo, ktoré môžete pripraviť za menej ako 30 minút pre akúkoľvek spoločenskú akciu. Potrebujete si pripraviť ďalšie rýchle a chutné jedlo? Skúste naše rýchlovky na obed .
Čo budeme potrebovať
- 200 g špaget
- 25 g masla
- 200 g surových lúpaných kreviet
- 1 strúčik cesnaku
- 100 ml bieleho vína
- vytlačte citrónovú šťavu
- malá hrsť plocholistej petržlenovej vňate (nasekané nahrubo)
Postup
- Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
- Medzitým rozohrejte na panvici malý kúsok masla.
- Keď začne prskať, pridajte krevety a opekajte 1 minútu, kým nezačnú meniť farbu.
- Pridajte cesnak a varte ešte 1 minútu, zalejte vínom a priveďte do varu.
- Vmiešajte zvyšok masla, dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou a potom vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Keď sú cestoviny uvarené, sceďte a premiešajte s krevetami.
- Cestoviny rozdeľte do 2 misiek, prelejte prebytočnou omáčkou a ihneď podávajte.