Špagety s krevetami a bielym vínom

Špagety s krevetami a bielym vínom

Šťavnaté krevety premení toto ľahké jedlo zo špaget na jedlo, ktoré môžete pripraviť za menej ako 30 minút pre akúkoľvek spoločenskú akciu. Potrebujete si pripraviť ďalšie rýchle a chutné jedlo? Skúste naše rýchlovky na obed .

Čo budeme potrebovať

  • 200 g špaget
  • 25 g masla
  • 200 g surových lúpaných kreviet
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • vytlačte citrónovú šťavu
  • malá hrsť plocholistej petržlenovej vňate (nasekané nahrubo)

Postup

  • Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
  • Medzitým rozohrejte na panvici malý kúsok masla.
  • Keď začne prskať, pridajte krevety a opekajte 1 minútu, kým nezačnú meniť farbu.
  • Pridajte cesnak a varte ešte 1 minútu, zalejte vínom a priveďte do varu.
  • Vmiešajte zvyšok masla, dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou a potom vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
  • Keď sú cestoviny uvarené, sceďte a premiešajte s krevetami.
  • Cestoviny rozdeľte do 2 misiek, prelejte prebytočnou omáčkou a ihneď podávajte.
Najlepšia omáčka z bieleho vína obaľujúca špagety a krevety.
Zdroj: pinchofyum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.