Krevety na cesnaku a masle

Krevety na cesnaku a masle

Úžasná chuťová kombinácia cesnakovej, maslovej dobroty – tak elegantná a jednoduchá na príprava za pouhých 20 minút! Pridajte si ich navrch talianskeho rizota! Ako sa naň dozviete v našich receptoch .

Čo budeme potrebovať

  • 80 g masla
  • 1,5 kg kreviet (ošúpaných)
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 5 strúčikov cesnaku (prelisovaného)
  • 60 ml kuracieho vývaru
  • Šťava z 1 citróna
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Rozpustite 2 lyžice masla vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
  • Pridajte krevety, soľ a korenie podľa chuti. V
  • Varte za občasného miešania do ružova asi 2–3 minúty.
  • Pridajte cesnak na panvicu a varte za častého miešania, kým nebude voňavý, asi 1 minútu.
  • Vmiešajte kuracie vývar a citrónovú šťavu.
  • Priveďte do varu, a potom hneď znížte teplotu a varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu, asi 1-2 minúty.
  • Vmiešajte zvyšných 6 lyžíc masla, kým sa nerozpustí a nebude hladké.
  • Vmiešajte krevety a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Ihneď podávajte, podľa chuti ozdobené lístky petržlenovej vňate.

Na prípravu receptov s krevetami na cesnaku je potrebná kvalitná panvica, ktorá nebude ingrediencie pripaľovať. Preto sa pozrite na našu recenziu na nerezové panvice a vyberte si tú najlepšiu.

Panvica plná lahodných krémových kreviet s cesnakom opečených na masle.
Zdroj: jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.