Úžasná chuťová kombinácia cesnakovej, maslovej dobroty – tak elegantná a jednoduchá na príprava za pouhých 20 minút! Pridajte si ich navrch talianskeho rizota! Ako sa naň dozviete v našich receptoch .
Čo budeme potrebovať
- 80 g masla
- 1,5 kg kreviet (ošúpaných)
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 5 strúčikov cesnaku (prelisovaného)
- 60 ml kuracieho vývaru
- Šťava z 1 citróna
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Rozpustite 2 lyžice masla vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
- Pridajte krevety, soľ a korenie podľa chuti. V
- Varte za občasného miešania do ružova asi 2–3 minúty.
- Pridajte cesnak na panvicu a varte za častého miešania, kým nebude voňavý, asi 1 minútu.
- Vmiešajte kuracie vývar a citrónovú šťavu.
- Priveďte do varu, a potom hneď znížte teplotu a varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu, asi 1-2 minúty.
- Vmiešajte zvyšných 6 lyžíc masla, kým sa nerozpustí a nebude hladké.
- Vmiešajte krevety a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Ihneď podávajte, podľa chuti ozdobené lístky petržlenovej vňate.
Na prípravu receptov s krevetami na cesnaku je potrebná kvalitná panvica, ktorá nebude ingrediencie pripaľovať. Preto sa pozrite na našu recenziu na nerezové panvice a vyberte si tú najlepšiu.