Krevety na cesnaku a na bielom víne sú perfektným, jednoduchým predjedlom alebo skvelou rýchlou večerou podávanou s chrumkavým chlebom. Ten si môžete pripraviť podľa nášho receptu na chrumkavý taliansky chlieb .
Čo budeme potrebovať
- 1 kg vylúpaných kreviet
- 2 lyžice masla
- 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 80 ml Chardonnay
- 1 lyžica petržlenovej vňate nasekané nadrobno
- 1-2 lyžice citrónovej šťavy
- soľ
- korenie
- plátky citróna na podávanie
Postup
- Krevety olúpte a očistite.
- Vo veľkej panvici rozpustíme maslo a potom pridáme krevety, tak aby sa neprekrývali.
- Krevety varte dozlatista z oboch strán, potom pridajte cesnak.
- Cesnak nechajte 20 sekúnd variť, zalejte vínom, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a dochuťte soľou a korením.
- Nechajte víno minútu alebo dve redukovať, a potom podávajte.