Krevety s cesnakom a vínom

Krevety s cesnakom a vínom

Krevety na cesnaku a na bielom víne sú perfektným, jednoduchým predjedlom alebo skvelou rýchlou večerou podávanou s chrumkavým chlebom. Ten si môžete pripraviť podľa nášho receptu na chrumkavý taliansky chlieb .

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg vylúpaných kreviet
  • 2 lyžice masla
  • 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 80 ml Chardonnay
  • 1 lyžica petržlenovej vňate nasekané nadrobno
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie
  • plátky citróna na podávanie

Postup

  • Krevety olúpte a očistite.
  • Vo veľkej panvici rozpustíme maslo a potom pridáme krevety, tak aby sa neprekrývali.
  • Krevety varte dozlatista z oboch strán, potom pridajte cesnak.
  • Cesnak nechajte 20 sekúnd variť, zalejte vínom, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a dochuťte soľou a korením.
  • Nechajte víno minútu alebo dve redukovať, a potom podávajte.
Biely tanier naplnený lahodnými chrumkavými krevetami s vínom.
Zdroj: spainonafork.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.