Recept na krevety na cesnaku s chilli je pikantnou pochúťkou, ktorá sa veľmi rýchlo stane obľúbenou. Hlavne keď ich pridáte k nejakému z týchto receptov s čínskou kapustou .
Čo budeme potrebovať
- 450 g tigriich kreviet
- 15 ml paradajkového pretlaku
- 30 ml kečupu
- 30 ml chilli-cesnakové omáčky
- 5 g cukru
- 1/4 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky bieleho korenia
- 1/8 lyžičky sezamového oleja
- 45 ml rastlinného oleja
- 1 lyžička zázvoru (mletého)
- 2 lyžičky cesnaku (jemne nasekaný)
- 1 lyžica šalotky (jemne nakrájané)
- 1 lyžica koriandra (jemne nasekané)
- 15 ml ryžového vína
- 80 ml vody
Postup
- Krevety opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
- Pripravte omáčku zmiešaním paradajkového pretlaku, kečupu, čili cesnakovej omáčky, cukru, soli, bieleho korenia a sezamového oleja v strednej miske.
- Zohrejte olej v panvici, kým nebude horúci.
- Zmažte krevety na oboch stranách po dobu 30 sekúnd na každej strane.
- Krevety by mali byť z 80% uvarené. Vypnite teplotu, vyberte krevety a dajte bokom na tanier.
- Znížte teplotu na stredne nízku a zvyšok oleja nechajte v panvici.
- Pridajte zázvor a lúhujte 15 sekúnd a pridajte cesnak a šalotku.
- Akonáhle skaramelizuje (asi 1 minútu), pridajte omáčku a pokračujte v miešaní a opekaní ďalšiu minútu, kým sa nezapracuje.
- Pridajte nasekané stonky koriandra a potom ryžové víno.
- Zvýšte teplotu na stredne vysokú a pridajte vodu, aby sa omáčka zriedila. Všetko priveďte do varu.
- Akonáhle sa omáčka varí, pridajte krevety a všetku šťavu.
- Krevety premiešavajte, pokiaľ nie sú úplne obalené v omáčke.