Zapečené cestoviny s kuracím mäsom a paradajkami

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom a paradajkami

Vychutnajte si mazľavý syr a cestoviny s kuraťom pre najlepšiu rodinnú večeru v rušnom pracovnom týždni. Podávajte priamo zo zapekacej misy so šalátom z červenej kapusty z našich receptov .

Čo budeme potrebovať

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • ¼ lyžičky chilli
  • 2 x 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 6 lyžíc mascarpone
  • 4 kuracie prsia (nakrájané na rezančeky)
  • 300 g penne
  • 70 g čedaru (nastrúhaného)
  • 50 g strúhanej mozzarelly
  • ½ malého zväzku petržlenu (nasekané nadrobno)

Postup

  • Na nepriľnavej panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja.
  • Kurča okoreňte a opekajte 5–7 minút.
  • Rúru rozohrejte na 200 stupňov.
  • Uvarte penne podľa návodu na obale. Sceďte a pokvapkajte zvyšným olejom.
  • Cestoviny preložte do stredne veľkej zapekacej misky.
  • Vmiešajte kura a prelejte omáčkou.
  • Navrch dajte čedar, mozzarellu a petržlenovú vňať.
  • Pečte 20 minút do zlatohnedej a bublajúcej konzistencie.
Krémová zmes obalená okolo lahodných cestovín s paradajkami a mäsom.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.