Kurča plnené cuketovou plnkou s parmezánom

Kurča plnené cuketovou plnkou s parmezánom

Skúste si upiecť kura plnené zmesou z cukety, parmezánu a strúhanky! Je to lahôdka, ktorú si zamiluje celá vaša rodina.

Čo budete potrebovať

  • 750 g zemiakov
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžičky korenia
  • 2 stredné cukety, nastrúhané
  • 2 lyžice strúhanky
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžičky sušeného oregána
  • 1 celé kura s hmotnosťou cca 1,75 kg

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C
  • Do pekáča pridajte na štvrťky nakrájané zemiakmi, zalejte ich 1 lyžicou a dochuťte 1/4 lyžičkou soli a korenia.
  • Premiešajte cuketu so strúhankou, parmezánom, 2 lyžicami olivového oleja, polovicou lisovaného cesnaku, 1 lyžičkou oregana, 1/4 lyžičkou soli a ¼ lyžičkou korenia.
  • Dajte bokom.
  • Prstami uvoľnite kožu z kuracích pŕs a cuketovú zmes rovnomerne natlačte pod kožu.
  • Celé kura potrite zvyšným olejom.
  • Do priehlbiny pridajte nasekaný cesnak a dochuťte dutinu a kura zvyšným oreganom, soľou a čiernym korením.
  • Nohy zviažte potravinárskym povrázkom.
  • Kurča vložte prsiami hore do pekáča na zemiaky a pečieme v spodnej tretine rúry 70 až 80 minút. alebo pokiaľ teplomer na mäso zasunutý do najhrubšej časti vnútornej strany stehna nezaznamená 85°C.
  • Preneste kura na servírovací tanier alebo doštičku a zakryte ho alobalom na 10 až 15 minút.
  • Zemiaky vyberte a uchovávajte v teple.
  • Dobrú chuť!
Kurča plnené zmesou z cukety, parmezánu a strúhanky na doske s príborom s vedľa položenou miskou pečených zemiakov.
www.sobeys.com

Máme pre vás aj výborné recepty na pečeňové kuracie paštéty v 7 variantoch. Ktorú si pripravíte ako prvú?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.