Pečeňová plnka do kurčaťa

Pečeňová plnka do kurčaťa

Vyskúšajte túto jednoduchú, bohatú plnku, ktorá skvele kontrastuje s jemným kuracím mäsom. Je to pochúťka!

Čo budete potrebovať

  • 1 malá cibuľa
  • 1 stopka stopkového zeleru, nakrájaná na kocky
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • 1 lyžica masla
  • 100 g kuracej pečene, nakrájaných
  • 250 g klobásy, vybraté z črievka
  • 2 šálky šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 3 šálky strúhanky
  • 2 lyžičky čerstvej šalvie, nasekané
  • 2 lyžičky čerstvej majoránky, nasekané
  • 1 lyžička soli
  • 1⁄2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

Postup

  • Cibuľu, stopkový zeler a petržlenovú vňať restujte na masle na stredne miernom plameni asi 10 minút do zmäknutia.
  • Pridajte kuraciu pečeň a restujte do stuhnutia, asi 1 minútu.
  • Odoberte z platne, nechajte vychladnúť a premiešajte so zvyšnými prísadami.
  • Plnka je hotová a vám potom len stačí jej naplniť kura a dať piecť.
  • Dobrú chuť!
Kurča plnené pečeňovou plnkou na tácke.
www.cuisine.co.nz

Vychutnajte si aj naše recepty na šťavnaté kuracie mäso pripravované v alobale 5x inak. Je to delikatesa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.