Vyskúšajte túto jednoduchú, bohatú plnku, ktorá skvele kontrastuje s jemným kuracím mäsom. Je to pochúťka!
Čo budete potrebovať
- 1 malá cibuľa
- 1 stopka stopkového zeleru, nakrájaná na kocky
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
- 1 lyžica masla
- 100 g kuracej pečene, nakrájaných
- 250 g klobásy, vybraté z črievka
- 2 šálky šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 3 šálky strúhanky
- 2 lyžičky čerstvej šalvie, nasekané
- 2 lyžičky čerstvej majoránky, nasekané
- 1 lyžička soli
- 1⁄2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
Postup
- Cibuľu, stopkový zeler a petržlenovú vňať restujte na masle na stredne miernom plameni asi 10 minút do zmäknutia.
- Pridajte kuraciu pečeň a restujte do stuhnutia, asi 1 minútu.
- Odoberte z platne, nechajte vychladnúť a premiešajte so zvyšnými prísadami.
- Plnka je hotová a vám potom len stačí jej naplniť kura a dať piecť.
- Dobrú chuť!
Vychutnajte si aj naše recepty na šťavnaté kuracie mäso pripravované v alobale 5x inak. Je to delikatesa!