Kurča s veľkonočnou plnkou z medvedieho cesnaku

Kurča s veľkonočnou plnkou z medvedieho cesnaku

Veľká noc sa blíži a preto sme si pre vás pripravili tento recept. Na plnku použite čerstvý medvedí cesnak a petržlenovú vňať, ktoré kurčaťu dodajú úžasný šmrnc.

Čo budete potrebovať

  • 1 kura (cca 1,5 kg)
  • 2x 1,5 cm hrubý plátok masla
  • soľ
  • korenie

Na plnku:

  • 4 žemle alebo rožky (1 – 3 dni staré)
  • 2 vajcia
  • 150 g medvedieho cesnaku
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 100 g masla
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • korenie
  • ghí alebo olej

Postup

  • Rožky alebo žemle nakrájajte na 1 – 2 cm kocky a opečte ich na panvici s olejom alebo ghí.
  • Pridajte ich do veľkej misy a pridajte aj smotanu na šľahanie.
  • Opatrne premiešajte a nechajte 10-15 minút lúhovať.
  • Oddeľte žĺtok od bielkov.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
  • Žĺtky zmiešajte so zmäknutým maslom.
  • Medvedí cesnak nakrájajte na 1 cm prúžky.
  • K namočenému pečivu pridajte soľ, korenie, muškátový oriešok, medvedí cesnak a nasekanú petržlenovú vňať – opatrne premiešajte.
  • Vmiešajte ušľahaný sneh z bielkov a žĺtky s maslom.
  • Dobre premiešajte.
  • Kurča dôkladne osoľte a okoreňte, zvnútra aj vonku.
  • Dva kúsky masla pridajte pod kožu kuracích pŕs z ľavej aj pravej strany (kožu od mäsa ľahko oddelíte ako vrecko).
  • Kurča naplňte plnkou, uzavrieme špáradlom alebo potravinárskym povrázkom a dajte na panvicu vhodnú do rúry alebo do zapekacej misy.
  • Zvyšok náplne pridajte do panvice alebo zapekacej misy ku kurčaťu.
  • Všetko pečte na 200 °C.
  • Plnka bude potrebovať asi 20 minút dozlatista a kura asi 45 – 60 minút.
Pečené kura plnené plnkou z medvedieho cesnaku na panvici.
www.passionfood.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.