Vrstvený zapekaný pokrm z korenených zemiakov, kuracieho mäsa, syra, slaniny a jarnej cibuľky. To všetko servírované spolu s chutným dresingom. Viete si predstaviť niečo lepšie?
Čo budete potrebovať
- 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na centimetrové kocky
- 8 stredných zemiakov, nakrájaných na centimetrové kocky (môžete nechať šupku alebo ju olúpať)
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička čerstvo mletého korenia
- 1 lyžička papriky
- 2 lyžice sušeného cesnaku
- 6 lyžíc pikantnej omáčky
- 2 šálky strúhaného čedaru
- 1 šálka orestovanej a rozdrobenej slaniny
- 1 šálka nakrájanej jarnej cibuľky
- dresing z modrého syra alebo farmársky dresing
Postup
- Predhrejte rúru na 260 stupňov Celzia.
- Vo veľkej mise zmiešajte olivový olej, pikantnú omáčku, soľ, korenie, sušený cesnak a papriku.
- Pridajte zemiaky a premiešajte, aby sa v zmesi obalili.
- Zemiaky dajte do vymastenej zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm.
- Pridajte na kocky nakrájané kura do zvyšnej zmesi olivového oleja a pikantnej omáčky a premiešajte.
- Počas pečenia zemiakov nechajte kura marinovať.
- Zemiaky pečte 20–25 minút za častého miešania, kým nie sú uvarené a zvonku pekne chrumkavé.
- Vyberte zemiaky z rúry a znížte teplotu rúry na 200 °C.
- Položte surové kura na zemiaky a pečte 20 minút alebo pokiaľ nie je kura hotové.
- Vo veľkej mise zmiešajte čedar, slaninu a jarnú cibuľku.
- Zmes nasypte na mäso a pečte 5–10 minút, alebo pokiaľ sa syr nerozpustí.
- Podávajte s extra pálivou omáčkou a dresingom podľa voľby.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na pečené zemiaky z rúry . Obľúbená lahôdka na 9 spôsobov!