Tento recept na krevety na stredomorský spôsob je plný úžasných živých chutí. Veľké krevety marinované v zmesi korenia s cesnakom a olivovým olejom a potom uvarené v lahodnej paradajkovej omáčke vytvárajú jednu z najchutnejších večerí, ktorú navyše máte hotovú za 20 minút.
Čo budete potrebovať
- 1 kg veľkých kreviet, olúpaných (nezabudnite sa zbaviť aj čriev kreviet, ktorá sa nachádza vo vnútornej časti celého priebehu tela – vypreparujete ich najlepšie narezaním vonkajšej časti tela, pri ktorej narazíte na tmavú dlhú tenkú líniu)
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- ½ lyžičky nového korenia
- 1 lyžička oregana
- šťava z 1 citróna
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 biela cibuľa nakrájaná na plátky
- 8 malých papričiek nakrájaných na plátky
- 5 strúčikov cesnaku, nasekaného
- ½ lyžičky rasce
- ½ lyžičky koriandra
- ½ lyžičky muškátového orieška
- 2 veľké paradajky nakrájané na kúsky
- ⅓ šálky vody
Postup
- Vložte krevety do misky.
- Pridajte soľ, korenie, nové korenie, oregano, citrónovú šťavu a 1 lyžicu olivového oleja.
- Premiešajte a nechajte odležať, zatiaľ čo si pripravujete zvyšok ingrediencií.
- Zohrejte zvyšné 2 lyžice olivového oleja v liatinovej panvici na strednom plameni.
- Na olivovom oleji orestujte cibuľu, kým nie je ľahko zlatistá, 5 až 8 minút.
- Pridajte nakrájané papričky a cesnak.
- Pridajte rascu, koriander a muškátový oriešok.
- Opekajte, aby paprika zmäkla, čo by malo trvať asi 5 minút.
- Pridajte krevety a paradajky a potom vodu (ak sú paradajky šťavnaté, možno budete potrebovať menej ako ⅓ šálky vody).
- Znížte teplotu na stredne nízku.
- Opekajte, kým krevety nezružujú a paradajky nezmäknú.
- Podávajte teplé s obľúbenou prílohou.
Vyskúšajte aj naše dokonalé recepty na cesnakové krevety ! Sú jednoduché, rýchle a neskutočne lahodné.