Krevety v paradajkovej omáčke

Krevety v paradajkovej omáčke

Tento recept na krevety na stredomorský spôsob je plný úžasných živých chutí. Veľké krevety marinované v zmesi korenia s cesnakom a olivovým olejom a potom uvarené v lahodnej paradajkovej omáčke vytvárajú jednu z najchutnejších večerí, ktorú navyše máte hotovú za 20 minút.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg veľkých kreviet, olúpaných (nezabudnite sa zbaviť aj čriev kreviet, ktorá sa nachádza vo vnútornej časti celého priebehu tela – vypreparujete ich najlepšie narezaním vonkajšej časti tela, pri ktorej narazíte na tmavú dlhú tenkú líniu)
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ½ lyžičky nového korenia
  • 1 lyžička oregana
  • šťava z 1 citróna
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 biela cibuľa nakrájaná na plátky
  • 8 malých papričiek nakrájaných na plátky
  • 5 strúčikov cesnaku, nasekaného
  • ½ lyžičky rasce
  • ½ lyžičky koriandra
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • 2 veľké paradajky nakrájané na kúsky
  • ⅓ šálky vody

Postup

  • Vložte krevety do misky.
  • Pridajte soľ, korenie, nové korenie, oregano, citrónovú šťavu a 1 lyžicu olivového oleja.
  • Premiešajte a nechajte odležať, zatiaľ čo si pripravujete zvyšok ingrediencií.
  • Zohrejte zvyšné 2 lyžice olivového oleja v liatinovej panvici na strednom plameni.
  • Na olivovom oleji orestujte cibuľu, kým nie je ľahko zlatistá, 5 až 8 minút.
  • Pridajte nakrájané papričky a cesnak.
  • Pridajte rascu, koriander a muškátový oriešok.
  • Opekajte, aby paprika zmäkla, čo by malo trvať asi 5 minút.
  • Pridajte krevety a paradajky a potom vodu (ak sú paradajky šťavnaté, možno budete potrebovať menej ako ⅓ šálky vody).
  • Znížte teplotu na stredne nízku.
  • Opekajte, kým krevety nezružujú a paradajky nezmäknú.
  • Podávajte teplé s obľúbenou prílohou.
Veľké krevety v lahodnej paradajkovej omáčke na panvici s vedľa položenými bylinkami a citrónom.
www.unicornsinthekitchen.com

Vyskúšajte aj naše dokonalé recepty na cesnakové krevety ! Sú jednoduché, rýchle a neskutočne lahodné.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.