Pečené krevety s paradajkovým pyré, olivami, artičoky a fetou

Pečené krevety s paradajkovým pyré, olivami, artičoky a fetou

Šťavnaté krevety pečené v paradajkovo-cesnakovej omáčke spolu s klasickými stredomorskými ingredienciami, ako sú artičoky, olivy a feta, vás prenesú na úžasné slnečné miesto bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate.

Čo budete potrebovať

  • 500 g veľkých kreviet, olúpaných a bez črievok
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 400 ml pyré z pečených paradajok
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ¼ lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžica červeného vínneho octu
  • 400 g konzervovaných artičokových srdiečok, scedených a roztvorených
  • ½ šálky vykôstkovaných olív Kalamata
  • 3/4 šálky rozdrobeného syra feta
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • na podávanie: celozrnný kuskus, chrumkavý chlieb alebo cestoviny

Postup

  • Umiestnite rošt do stredu rúry a predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Osušte krevety, vložte ich do misy a posypte polovicou soli a ¼ lyžičkou čierneho korenia.
  • Premiešajte a dajte bokom.
  • Vo veľkej panvici vhodnej do rúry na strednom ohni rozohrejte olivový olej.
  • Pridajte cibuľu a posypte zvyšnou soľou a ¼ lyžičkou čierneho korenia.
  • Restujte za občasného miešania do zmäknutia, asi 5 minút.
  • Podľa potreby znížte plameň, aby cibuľa zmäkla, ale nezhnedla.
  • Pridajte cesnak a restujte asi 30 sekúnd.
  • Pridajte paradajky, oregano a vločky červeného chilli.
  • Znížte plameň na stredne nízky a nechajte 10 minút mierne prebublávať.
  • Vmiešajte červený vínny ocot a med.
  • Odoberte z platne.
  • Navrch rozložte artičoky a olivy a potom na ne položte krevety v jednej vrstve.
  • Posypte fetou.
  • Pečte 10 až 12 minút, kým paradajky nezačnú bublať, syr ľahko nezhnedne a krevety sa neprevaria.
  • Pokvapkajte citrónovú šťavu a posypte petržlenovou vňaťou.
  • Servírujte horúce s ľubovoľnou prílohou.
Krevety pečené v paradajkovo-cesnakovej omáčke s artičokami, olivamia fetou na panvici.
www.wellplated.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.