Grilované krevety so stredomorskou marinádou

Grilované krevety so stredomorskou marinádou

Jednoduché grilované špízy z kreviet s marinádou z olivového oleja, cesnaku a čerstvých byliniek skvele fungujú ako ľahká večeru či luxusné predjedlo!

Čo budete potrebovať

Na marinádu:

  • ⅓ šálky extra panenského olivového oleja
  • kôra z 2 citrónov
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžička papriky
  • ½ lyžičky koriandra
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli

Na krevety:

  • 1 kg veľkých kreviet, olúpaných a bez črievok
  • soľ podľa chuti

Postup

  • Zmiešajte ingrediencie na marinádu v malej miske.
  • Nechajte si 2 polievkové lyžice marinády v samostatnej miske na neskôr.
  • Krevety osušte a dochuťte soľou.
  • Vložte krevety do veľkej misy a zalejte ich marinádou.
  • Premiešajte.
  • Zakryte a dajte do chladničky na 20 až 30 minút (nenechávajte ich tam dlhšie).
  • Napichnite krevety na špajle (asi 4 veľké krevety na špajli).
  • Pokiaľ používate bambusové špajle, je potrebné ich najprv namočiť do vody aspoň na 30 minút.
  • Zahrejte grilovaciu panvicu na stredne vysokom plameni, kým nebude horúca.
  • Pridajte na ňu špízy z kreviet a opekajte z jednej strany asi 3 alebo 4 minúty.
  • Otočte a grilujte ďalšie 2 až 3 minúty.
  • Preneste grilované špízy na tanier a nalejte na ne zvyšnou marinádou, ktorú ste si predtým rezervovali.
  • Pridajte kvapku citrónovej šťavy.
  • Ihneď podávajte.
Grilované špízy z kreviet s marinádou z olivového oleja, cesnaku a čerstvých byliniek servírované na veľkom tanieri.
www.themediterraneandish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.