Losos na panvici s maslom

Losos na panvici s maslom

Podávajte dokonale upečený filet z lososa s chrumkavou kožou, ktorý je pripravený za menej ako 10 minút. Podávajte ho so lahodným šalátom, ako jeCaesar šalát , kde sa chute dokonale spoja. A narsevírujte večeru, ktorá vás zasýti.

Čo budeme potrebovať

  • 2 x 150 g filétov z lososa (s kožou)
  • ½ lyžice olivového oleja
  • 20 g masla
  • ½ citróna (šťava)

Postup

  • Filety lososa dochuťte soľou a korením.
  • Olej a maslo dajte do panvice na strednú teplotu, krúživými pohybmi okolo maslo roztavte a nespeňte, a potom zvýšte teplotu.
  • Akonáhle maslo začne bublať, pridajte do panvice filety lososa kožou dole a opekajte 3 minúty, kým nebudú chrumkavé.
  • Filety otočte, znížte teplotu a varte ďalšie 2 minúty, potom pokvapkajte citrónovou šťavou.
  • Lososa preložte na tanier a pokvapkajte maslom, ktoré zostalo na panvici.
Do chrumkava vypečený losos s kúskami citróna, poliaty rozpusteným maslom.
Zdroj: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.