Losos z panvice s opečeným zemiakom

Losos z panvice s opečeným zemiakom

Určite existuje viac ako jeden spôsob, ako si vychutnať dobrý steak z lososa! Ak vám ale dnes chýba fantázia, môžete ho za pár minút jednoducho osmažiť na panvici, ako tieto recepty na vyprážaný hermelín . Na dosiahnutie najlepších výsledkov však odporúčame marinovať lososa aspoň 1 hodinu vopred, aby bol šťavnatý.

Čo budeme potrebovať

  • 2 filety z lososa
  • soľ
  • korenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • tymian
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ citróna
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 6 nových zemiakov (rozpolených)

Postup

  • Lososa osolíme a okoreníme.
  • Vložte ho do plastového vrecka, pridajte olivový olej, tymián, cesnak a limetkovú šťavu.
  • Zatvorte vrecko a marinujte lososa asi hodinu.
  • Zahrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja na panvici na strednú teplotu.
  • Pridajte na plátky citróna a rozmarínu.
  • Navrch položte lososa. Položte na panvicu pokrievku a varte lososa ďalších 15 minút.
  • Medzitým rozohrejte zvyšný olej na panvici na strednú teplotu.
  • Pridajte polovice zemiakov a varte ich 15-20 minút.
  • Lososa podávame s opečenými zemiakmi.

Panvička je alfou a omegou v týchto receptoch s lososom. Preto ani vám by nemala v kuchyni kvalitná panvica chýbať. Pozrite sa na našu recenziu, ktorá vám pomôže s výberom, tej najlepšej.

Jemné rybie mäso z panvice podávané s opečeným zemiakom.
Zdroj: averiecooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.