Na panvici vyprážaný losos s bylinkami

Na panvici vyprážaný losos s bylinkami

Jednoduchý a voňavý recept s lososom na panvici. Nie je nič lepšie ako krehké, rozpadajúce sa mäso ovonené luxusnou kombináciou byliniek a najlepšieho syra. Skúste aj ďalšiebylinkové kombinácie v týchto receptoch .

Čo budeme potrebovať

Na lososa

  • 4 filety lososa s kožou
  • 1 lyžička soli
  • ¼ lyžičky čerstvo čierneho korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 250 ml kokosového mlieka (alebo smotany na varenie)
  • 80 g mascarpone
  • 120 g parmezánu (strúhaného)
  • 2 citróny
  • 3 lyžice čerstvé pažítky
  • 3 lyžice čerstvého kôpru

Na prílohu

  • 2 stredné cukety (nakrájané)
  • 4 lyžice panenského olivového oleja
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 240 g kuskusu
  • 2 lyžice píniových orieškov
  • rukola
  • chrumkavá bageta

Postup

  • Filety lososa položte na tanier vyložený papierovou utierkou, aby uschli.
  • Lososa z oboch strán osoľte a okoreňte.
  • Rozpáľte olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Keď je olej horúci, pridajte lososa kožou dole.
  • Varte, kým nie je koža chrumkavá, asi 4–5 minút.
  • Opatrne otočte a opekajte druhú stranu, asi 3 minúty.
  • Lososa vyberieme z panvice a dáme bokom.
  • Medzitým do rovnakej panvice pridajte nakrájanú šalotku a varte, kým nebude priehľadná, asi 3 minúty.
  • Pridajte cesnak a varte ďalších 30 sekúnd.
  • Zalejte kokosovým mliekom alebo hustou smotanou a syrom mascarpone a potom miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí.
  • Pridajte parmezán, šťavu z 2 citrónov a čerstvé bylinky a potom premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Ochutnajte omáčku a podľa potreby dochuťte.
  • Odstráňte z platne, a potom vráťte lososa do panvice.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Položte cuketu na papier na pečenie a pokvapkajte 2 lyžicami oleja a dochuťte soľou a korením.
  • Opekajte ju do mäkka, asi 15–20 minút.
  • Dajte 300 ml vody do hrnca a priveďte do varu. Pridajte kuskus, zohrejte ho na miernej teplote, potom ho prikryte a nechajte bokom, kým sa všetka voda nevsiakne, asi 5 minút.
  • Kuskus našuchorte vidličkou, pokvapkajte zvyšnými 2 lyžicami oleja. Pridajte cuketu a píniové oriešky.
  • Jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Podávajte s lososom pripraveným na panvici a smotanovo-parmezánovou omáčkou.
Veľký tanier plný dokonale pripravenej ryby v krémovej syrovej omáčke.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.