Losos na masle s cesnakom, citrónom a špenátom

Losos na masle s cesnakom, citrónom a špenátom

Uvarte našu 20 minútovú večeru s lososom pre dvoch a podávajte ho s týmito hranolčekmi zo sladkých zemiakov . Na výrobu stačí len hŕstka ingrediencií a napriek tomu z nich vykúzlite maximálny chuťový zážitok.

Čo budeme potrebovať

  • 30 g masla
  • 2 filety lososa (zbavenej kože)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky)
  • 170 g baby špenátu
  • 1 citrón (olúpaný a ½ odšťavená, ½ nakrájaná na tenké plátky)
  • 75 g mascarpone

Postup

  • Rozohrejte rúru na 180 stupňov.
  • Na panvici rozohrejte polovicu masla a lososa z oboch strán zľahka opečte. Lososa preložíme na tanier.
  • V panvici rozohrejte zvyšné maslo. Cesnak varte 30 sekúnd, potom pridajte špenát, citrónovú kôru a šťavu a trochu korenia.
  • Vmiešajte mascarpone a 2 lyžice mlieka a varte, kým špenát nezvädne.
  • Špenátovú zmes preložte do zapekacej misy a položte plátky citróna a filety lososa.
  • Pečte 5-8 minút, kým nie je losos prepečený.
Krehké kúsky lososa so zeleninou, cesnakom a maslom.
Zdroj: diethood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.