Uvarte našu 20 minútovú večeru s lososom pre dvoch a podávajte ho s týmito hranolčekmi zo sladkých zemiakov . Na výrobu stačí len hŕstka ingrediencií a napriek tomu z nich vykúzlite maximálny chuťový zážitok.
Čo budeme potrebovať
- 30 g masla
- 2 filety lososa (zbavenej kože)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky)
- 170 g baby špenátu
- 1 citrón (olúpaný a ½ odšťavená, ½ nakrájaná na tenké plátky)
- 75 g mascarpone
Postup
- Rozohrejte rúru na 180 stupňov.
- Na panvici rozohrejte polovicu masla a lososa z oboch strán zľahka opečte. Lososa preložíme na tanier.
- V panvici rozohrejte zvyšné maslo. Cesnak varte 30 sekúnd, potom pridajte špenát, citrónovú kôru a šťavu a trochu korenia.
- Vmiešajte mascarpone a 2 lyžice mlieka a varte, kým špenát nezvädne.
- Špenátovú zmes preložte do zapekacej misy a položte plátky citróna a filety lososa.
- Pečte 5-8 minút, kým nie je losos prepečený.