Maslový losos s rozmarínom na panvici

Maslový losos s rozmarínom na panvici

Tento recept na lososa na masle upravený na panvici je skvele dochutený rozmarínom, ktorý skvele dokresľuje celý gurmánsky zážitok, hlavne keď k nemu naservírujete aj tieto krémové savojské zemiaky .

Čo budeme potrebovať

  • 750 g lososa s kožou
  • 2 lyžice slaného masla
  • štipka morskej soli
  • štipka čierneho korenia

Na bylinkovú omáčku

  • 60 g slaného masla
  • ½ lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice rozmarínu čerstvého (jemne nasekaného)
  • štipka morskej soli
  • štipka čierneho korenia

Postup

  • Mäsitú stranu steakov z lososa posypte štipkou soli a korenia.
  • Zahrejte jednu alebo dve lyžice masla na dobrej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Keď je panvica rozpálená a maslo začne peniť, vložte lososa do panvice kožou dole.
  • Opekajte 5-7 minút. Nehýbte s ním.
  • Opatrne otočte lososa a opekajte ďalšie 3 minúty. Preložte na tanier, prikryte a udržujte v teple pri príprave maslovej omáčky.
  • V rovnakej panvici rozpustite na nízku teplotu maslo, kým nie je ľahko zlaté a nezačne peniť.
  • Všľahajte čerstvú citrónovú šťavu, rozmarín, soľ a korenie.
  • Premiešajte a varte na nízku teplotu 4 – 5 minút, kým maslo nezezlátne.
  • Pokvapkajte s ňou pripraveného lososa.

Lososa s maslom si pripravíte jedine na kvalitnej panvici. Preto sa pozrite na našu recenziu na grilovacie panvice , ktoré vám pomôžu tento recept dotiahnuť k dokonalosti!

Lahodný losos obalený v lepkavej medovej omáčke s cibuľkou.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.