Losos na masle s vínom a bylinkami

Losos na masle s vínom a bylinkami

Šťavnatý, jemný losos panvici s lahodnou cesnakovou omáčkou z bieleho vína je perfektným receptom na večeru ak ho podávame s touto grilovanou zeleninou .

Čo budeme potrebovať

  • 4 x 150 g filety lososa s kožou
  • 30 g masla
  • 3-4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 lyžička provensálskeho korenia
  • štipka sušeného kôpru
  • 240 ml suchého bieleho vína
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • Rozpáľte veľkú panvicu na vysokú teplotu a pridajte kvapku oleja.
  • Filety lososa osušíme papierovou utierkou a bohato osolíme.
  • Opatrne vložte lososa do rozpálenej panvice kožou dole a stlmte teplotu na stredne vysokú.
  • Lososa varte 3–4 minúty, kým nie je koža zlatisto hnedá a chrumkavá, a potom otočte.
  • Varte ďalšie 1-2 minúty, pokiaľ nebude losos prepečený. Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cesnak. Smažte, kým nebude voňavý, potom pridajte víno, korenie a citrónovú šťavu.
  • Nechajte prevariť a redukovať 4-5 minút, potom pridajte petržlenovú vňať.
  • Pridajte lososa späť do panvice a prelejte omáčkou, aby sa losos znovu zahrial.
  • Podávajte s plátkami citróna.
Kúsky dokonalého lososa v omáčke z vína s kúskami citróna.
Zdroj: simply-delicious-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.