Losos s maslom a citrónom v alobale

Losos s maslom a citrónom v alobale

Krehký losos zaliaty cesnakovým maslom je, popravde povedané, to najlepšie, čo môžete uvariť. Je to presne to, čo potrebujete, aby ste prerušili nudný cyklus hamburgerov, kuracieho mäsa a párkov v rožku, a je to zďaleka najjednoduchší spôsob, ako lososa servírovať. Alebo si pripravte iné variácie receptov pripravených v alobale .

Čo budeme potrebovať

  • 500 ml studenej vody
  • 1 lyžica soli
  • 1 kg lososa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 4 jarné cibuľky (nakrájaná na tenké plátky)
  • 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1 stredný citrón (nakrájaný na tenké plátky)
  • 60 g masla

Postup

  • Lososa namočte na 1 hodinu do slanej vody kožou nahor do slaného nálevu.
  • Prikryte a dajte na 1 hodinu do chladničky.
  • Pripravte si veľký kus alobalu.
  • Lososa vyberte z nálevu a osušte papierovou utierkou. Položte na fóliu kožou dole.
  • Rovnomerne posypeme cesnakom a jarnou cibuľkou. Lososa pokvapkajte citrónovou šťavou.
  • Na lososa navrstvíme maslo nakrájané na kocky a citrón.
  • Prehnite protiľahlé strany fólie cez stred, potom ich zovrite a pevne zrolujte, aby sa alobal utesnil.
  • Položte na plech a vložte do rúry rozohriatej na stredne vysokú teplotu v režime grilu.
  • Pečte 15 minút, kým losos nezružovie. Pred podávaním nechajte 5 minút odpočinúť.
V alobale upečený veľký filet lososa dochutený bylinkami a citrónom.
Zdroj: primaverakitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.