Plnka z cukety a syra

Plnka z cukety a syra

Tento recept na cuketovú plnku so syrom je skvelý spôsob, ako využiť vašu záhradnícku nádielku. Plnka sa hodí na grilovanie alebo piknikom. Je plná chuti a je známe, že si ju užívajú aj ľudia, ktorí by za normálnych okolností cuketu nejedli. A ak je vaša pestovateľská nádielka naozaj veľká, skúste ju pridať aj do sladkých zákuskov z cukety !

Čo budeme potrebovať

  • 2 stredné cukety alebo žlté tekvice (nakrájané)
  • 150 g nakrájanej sladkej cibule
  • 150 g nasekanej zelenej papriky
  • 130 g nastrúhanej olúpanej mrkvy
  • 125 g masla
  • 250 g chleba
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 125 g kyslej smotany
  • 250 g syra čedar

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Cuketu a mrkvu nastrúhame na strúhadle.
  • Nakrájajte si sladkú cibuľu a zelenú papriku.
  • Zahrejte strednú panvicu na strednú teplotu a orestujte pripravenú cuketu, mrkvu, cibuľu a papriku na 60 g rozpusteného masla, kým nezmäkne.
  • Vmiešajte 1750 g chleba, vývar a kyslú smotanu.
  • Zmes naložte do zapekacej misy vystriekanej sprejom na varenie.
  • Rozpustite zvyšné 4 lyžice masla a pridajte zvyšný chlieb. Zmiešajte dohromady.
  • Posypte vrch cuketovej plnky opraženým chlebom a posypte strúhaným syrom.
  • Pečte odkrytú v predhriatej rúre 35–45 minút dozlatista.
Opečený chlieb v kombinácii s mäkkou cuketou v zapekacej miske.
Zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.