Plnka z orechov do koláča

Plnka z orechov do koláča

Vlašské orechy sa väčšinou jedia samotné ako desiata. Skúste si z nich, ale pripraviť o lahodnú orechovú náplň do jemného koláča. Určite vám zachutí! Alebo si pripravte ďalšiu dobrotu v podobe lahodnej orechovej torty , tá taktiež nemá chybu.

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 180 g múky
  • 100 g masla (na kocky)
  • 1 lyžička soli
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice studenej vody

Na náplň

  • 100 g vlašských orechov
  • 2 vajcia
  • 150 ml tmavého kukuričného sirupu
  • 30 g masla (rozpusteného)
  • 40 g hnedého cukru
  • 1 lyžička škorice v prášku
  • štipka soli

Postup

  • Múku a soľ preosejeme do veľkej misy.
  • Pridajte studené nakrájané maslo a premiešajte.
  • Vmiešajte vaječný žĺtok a 2 lyžice studenej vody, jemne prehneťte, aby vzniklo cesto.
  • Dajte do chladničky aspoň na 30 minút.
  • Orechovú plnku pripravíme rozšľahaním 2 vajec v strednej mise.
  • Pridajte hnedý cukor, soľ, tmavý kukuričný sirup, rozpustené maslo a škoricu. Dobre premiešajte.
  • Vlašské orechy nasekáme nahrubo na malé kúsky a dáme bokom.
  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Cesto rozvaľkajte a položte ho do guľatej koláčovej formy.
  • Odstráňte prebytočné cesto okolo okrajov.
  • Po celom ceste rovnomerne rozprestrite nasekané vlašské orechy a nalejte náplň.
  • Pečte v predhriatej rúre 30 minút alebo pokiaľ špajľa zapichnutá doprostred nevyjde čistá.
Chrumkavá krusta koláča naplnená až o okraj lahodnou náplňou.
Zdroj: tashasartisanfoods.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.