Orechová plnka do rožkov

Orechová plnka do rožkov

Tieto tradičné rožky s orechovou náplňou, sú chuťovo úplne dokonalé! Aj keď sa tradične pečú na Vianoce, sú vynikajúce v každom ročnom období! A viete, kde bude táto náplň vôbec najlepšia? No predsa vo svadobných koláčikoch . Keď sú plnené orechy nemajú konkurenciu.

Čo budeme potrebovať

  • 280 g múky
  • ½ lyžičky soli
  • 230 g smotanového syra
  • 230 g masla (zmäknutého)
  • 115 g krupicového cukru

Na náplň

  • 230 g vlašských orechov (jemne mletých)
  • 230 g cukru
  • 130 ml mlieka (teplého)
  • 2 lyžice masla (rozpusteného)

Postup

  • Zmiešajte ingrediencie na náplň v strednej miske s použitím iba 30 ml teplého mlieka. Zmes by mala byť hustá, ale stále roztierateľná.
  • Do stredne veľkej misy preosejeme múku a soľ a dáme bokom.
  • Smotanový syr a maslo vyšľahajte spolu, aby vznikol krém.
  • Pomaly pridávajte múku.
  • Cesto rozdeľte na 4 rovnaké časti. Zabaľte do igelitu a dajte do chladničky, aspoň na 2 hodiny.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Vál na cesto bohato posypte kryštálovým cukrom a potom po ňom cesto rozvaľkajte.
  • Cesto nakrájajte na 16 menších štvorcov.
  • Do jedného rohu každého štvorca dajte kopček náplne, približne ½ lyžičky.
  • Začnite v rohu s náplňou a zrolujte cesto okolo náplne.
  • Rožky s orechovou náplňou posypte krupicovým cukrom.
  • Pečte 12-14 minút, kým spodné okraje nezezlátnu.
Krehké domáce cesto naplnené na prasknutie lahodnou zmesou.
Zdroj: mildlymeandering.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.