Orechová plnka so slaninou

Orechová plnka so slaninou

Tento základný recept na plnku s orech sa dá použiť na XY spôsobov. Môžete z nej tvarovať malé guličky a poskladať ich okolo hydinového mäsa pri pečení, alebo pripraviť jeden veľký, slaný orechový koláč. Slaný koláč alebo quinche si môžete pripraviť s našimi receptami.

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 25 g masla
  • 3 šalotky (nakrájané nadrobno)
  • 2 tyčinky zeleru (nakrájané nadrobno)
  • 100 g strúhanky
  • 500 g kvalitnej klobásy
  • 50 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
  • kôra z 1 malého pomaranča
  • 1 lyžica nasekaných lístkov šalvie
  • 1 vajce (rozšľahané)
  • 8 plátkov slaniny
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • Rúru rozohrejte na 200 °C.
  • Pripravte si tortovú formu s priemerom 18–20 cm.
  • Rozohrejte olej a maslo a šalotku a zeler na ňom zľahka opekajte 5 minút.
  • Preložte do misy a pridajte strúhanku, klobásu, vlašské orechy, pomarančovú kôru a šalviu.
  • Pridajte veľa korenia a trochu soli a premiešajte rukami.
  • Pridajte vajcia a potom dobre premiešajte.
  • Rozložte plátky slaniny do tortovej formy.
  • Opatrne naplňte formu plnkovú z orechov.
  • Pečte 40-45 minút, kým nie je vršok zlatistý.
  • Nechajte 10 minút chladnúť vo forme, potom vyberte a posypte petržlenovou vňaťou.
Tanierik plný guličiek plnky s orechmi obalené v slanine.
Zdroj: theglutenfreeblogger.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.