Výborné zapečené zemiaky s Nivou

Výborné zapečené zemiaky s Nivou

Tieto dvakrát pečené zemiaky s modrým syrom sú krémové, cesnakové, chutné nielen ako skvelá príloha! Chrumkavé zemiakové šupky sú plnené smotanovou kombináciou syra a bylinkovej zemiakovej kaše.

Čo budeme potrebovať

  • 6 zemiakov (ošúpaných a umytých)
  • soľ
  • 250 g kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 3 zelené cibule nakrájané (na plátky)
  • 180 g rozdrobeného modrého syra
  • mleté korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Zemiaky zvonku dôkladne umyte a vydrhnite.
  • Pomocou vidličky prepichajte do zemiakov dierky.
  • Vhoďte ich do misy so soľou a 1 lyžicou olivového oleja a premiešajte, kým nebudú dobre obalené.
  • Zemiaky dajte na plech a pečte 1 hodinu, kým nezmäknú.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Akonáhle zemiaky vychladnú, rozkrojte každý zemiak pozdĺžne napoly.
  • Lyžicou vydlabajte stredy z oboch polovíc do misky, šupku zemiakov nechajte neporušenú.
  • Vložte prázdne zemiakové šupky späť na plech.
  • Do misy s vyškrabanými zemiakmi pridajte kyslú smotanu, nivu, 2 strúčiky cesnaku, zelenú cibuľku, soľ a korenie.
  • Lyžicou pridáme náplň do každého zemiaka.
  • Keď sú všetky šupky naplnené, vložte ich späť do rúry a pečte asi 15 minút, kým nezačnú vršky byť chrumkavé.
  • Zemiaky vyberte z rúry a ozdobte zvyšným modrým syrom.
Opečený zemiak naplnený zmesou jej dužiny a modrého syra.
Zdroj: bluejeanchef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.