Tieto dvakrát pečené zemiaky s modrým syrom sú krémové, cesnakové, chutné nielen ako skvelá príloha! Chrumkavé zemiakové šupky sú plnené smotanovou kombináciou syra a bylinkovej zemiakovej kaše.
Čo budeme potrebovať
- 6 zemiakov (ošúpaných a umytých)
- soľ
- 250 g kyslej smotany
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 3 zelené cibule nakrájané (na plátky)
- 180 g rozdrobeného modrého syra
- mleté korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Zemiaky zvonku dôkladne umyte a vydrhnite.
- Pomocou vidličky prepichajte do zemiakov dierky.
- Vhoďte ich do misy so soľou a 1 lyžicou olivového oleja a premiešajte, kým nebudú dobre obalené.
- Zemiaky dajte na plech a pečte 1 hodinu, kým nezmäknú.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Akonáhle zemiaky vychladnú, rozkrojte každý zemiak pozdĺžne napoly.
- Lyžicou vydlabajte stredy z oboch polovíc do misky, šupku zemiakov nechajte neporušenú.
- Vložte prázdne zemiakové šupky späť na plech.
- Do misy s vyškrabanými zemiakmi pridajte kyslú smotanu, nivu, 2 strúčiky cesnaku, zelenú cibuľku, soľ a korenie.
- Lyžicou pridáme náplň do každého zemiaka.
- Keď sú všetky šupky naplnené, vložte ich späť do rúry a pečte asi 15 minút, kým nezačnú vršky byť chrumkavé.
- Zemiaky vyberte z rúry a ozdobte zvyšným modrým syrom.