Keď nevieš čo a nie je čas, šupni to do rúry. Tak ľahký je aj tento recept na zapečené zemiaky s Nivou a slaninou. Príprava je taká jednoduchá a bez námahy, že vám zostane sústa energie aj na ďalšie aktivity. A pretože slaniny a rýchlych receptov nie je nikdy dosť, skúste si pripraviť aj tieto na párok v rožku .
Čo budeme potrebovať
- 1,2 kg nelúpaných zemiakov (nakrájaných na hrubé plátky)
- 340 g červenej cibule (nakrájané na silné mesiačiky)
- 315 gramov slaniny (nakrájané nahrubo)
- 12 vetvička čerstvého tymiánu
- 180 ml smotany
- 180 ml kuracieho vývaru
- 125 gramov modrého syra
Postup
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Pripravíme si zapekaciu misu.
- V miske zmiešame zemiaky, cibuľu a slaninu, navrch pridáme polovicu tymiánu.
- Zmiešajte smotanu a vývar, okoreňte a nalejte cez zemiaky.
- Zemiaky pečte odkryté asi 1½ hodiny alebo kým zemiaky nezmäknú.
- Podávajte posypané syrom a zvyšným tymiánom.