Zapečené zemiaky so šunkou a brokolicou

Zapečené zemiaky so šunkou a brokolicou

Tento syrovo zemiakový, brokolicový a šunkový plech je dokonalým jedlom, ktoré vám nezaberie veľa času! Tento recept je skvelý spôsob, ako spotrebovať zvyšky šunky a zemiakov v rýchlom a jednoduchom jedle! Zvyškov sa môžete tiež jednoducho zbaviť s prípravou tých najlepších talianskych panini , ktoré musíte ochutnať.

Čo budeme potrebovať

  • 3 predvarené a nakrájané zemiaky
  • 300 g ružičiek brokolice
  • 250 g nakrájanej šunky

Na syrovú omáčku

  • 30 g masla
  • 40 g nakrájanej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 120 ml hustej smotany
  • 300 g strúhaného syra čedar
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia

Na posypanie

  • 250 g strúhaného syra čedar

Postup

  • Pridajte 3 zemiaky do stredne veľkého hrnca a varte ich asi 10 minút.
  • Odstráňte z platne a nechajte vychladnúť.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Vymažte si pekáč sprejom na varenie.
  • V hlbokej panvici rozohrejte na strednú teplotu maslo, pridajte šalotku a cesnak a restujte, kým nebudú ingrediencie voňavé.
  • Vmiešame mlieko, smotanu, nastrúhaný čedar, soľ a korenie.
  • Zmes priveďte do varu za občasného miešania.
  • Keď zmes zhustne, zložte z platne a odstavte.
  • Do pekáča navrstvíme nakrájané predvarené zemiaky, brokolicu a šunku.
  • Zalejte všetko syrovou omáčkou.
  • Posypte strúhaným syrom čedar a pečte 20–25 minút, kým nie sú zemiaky uvarené a mäkké.
  • Pred podávaním nechajte pokrm aspoň 10 minút odpočinúť.
Zapekacia miska plná zemiakov so šunkou všetko zakryté roztaveným syrom.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.