Cuketové zemiakové placky v rúre

Cuketové zemiakové placky v rúre

Tieto cuketové lievančeky možno smažiť na panvici alebo upiecť k dokonalosti v rúre, s chrumkavou vonkajšou stranou, jemným stredom az iba 5 jednoduchých ingrediencií! Ešte lepšie je, že tieto cuketové placky možno pripraviť bez lepku a mlieka a sú ideálne na spracovanie letných cuketových zásob. Hľadáte ešte viac spôsobov, ako si užiť tekvicu? Možno vám bude chutiť v sladkých múčnikoch .

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg cukety (nakrájané)
  • 2 nastrúhané malé strúčiky cesnaku
  • 2 veľké vajcia
  • 65 g akejkoľvek múky
  • 25 g kôpru, petržlenovej vňate alebo zelenej cibule (nakrájané nadrobno)
  • 3/4 lyžičky soli
  • korenie
  • grécky jogurt alebo kyslá smotana

Čo budeme potrebovať

  • Do veľkej misy pridajte nakrájanú cuketu zmiešanú s 1 lyžičkou soli a nechajte 10 minút odležať.
  • V ďalšej veľkej mise rozšľahajte vajcia, cesnak, múku, bylinky, 3/4 lyžičky soli a korenia.
  • Rukami vytlačte z cukety tekutinu po dávkach, ako to len pôjde, a pridajte do misy s cestom. Dobre premiešajte, aby sa spojili.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov, vyložte 2 veľké plechy papierom na pečenie a postriekajte sprejom na varenie.
  • Pomocou veľkej lyžice urobte na plechu niekoľko kopčekov z cuketovej zmesi.
  • Pečte 10 – 12 minút, otočte a pečte ďalších 10 – 12 minút.
  • Podávajte teplé alebo studené preliate gréckym jogurtom alebo kyslou smotanou.
Vypečené placky umiestnené na kovovej mriežke.
Zdroj: cookingwithayeh.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.