Kapustové fašírky s mletým mäsom pečené v rúre

Kapustové fašírky s mletým mäsom pečené v rúre

Ide o recept, ktorý pochádza z Ruska alebo Nemecka. Karbonátky z kelu sú veľmi populárne a obľúbené. Táto varianta je ešte o to špeciálnejšia, že je zabalená do lístkového cesta a placky vyzerajú ako hamburgery. Ale ak chcete ochutnať klasický hamburger plný mäsa , potom sa pozrite na naše recepty.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g kysnutého cesta
  • 2,5 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 60 ml šálky vody
  • 1 veľký kel (nakrájaný)
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Cesto rozdeľte na 6 dielov a vyvaľkajte z neho guličky. Dajte bokom.
  • Mleté hovädzie mäso rozdrobte do veľkého hrnca na strednú teplotu.
  • Varte a miešajte, kým rovnomerne nezhnedne. Vysušte tuk.
  • Pridajte vodu, kel, cibuľu a cesnak.
  • Varte na stredne miernu teplotu a podľa potreby miešajte, kým kel nezmäkne.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Prebytočnú tekutinu zlejte a dajte bokom.
  • Cesto vyvarujte do štvorca a do stredu umiestnite asi 180 g kelovej zmesi.
  • Cesto nad zmesou uzavrite.
  • Položte ho na plech so švom dole.
  • Pečte 15 až 18 minút v predhriatej rúre do zlatista.
  • Kapustové fašírky s mletým mäsom vyberte z rúry a potrite rozpusteným maslom.

Kysnuté cesto si môžete pripraviť podľa našich receptov.

Malé mäkké briošky plnené zmesou zo kelu a mletého mäsa.
Zdroj: savoryspin.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.