Ide o recept, ktorý pochádza z Ruska alebo Nemecka. Karbonátky z kelu sú veľmi populárne a obľúbené. Táto varianta je ešte o to špeciálnejšia, že je zabalená do lístkového cesta a placky vyzerajú ako hamburgery. Ale ak chcete ochutnať klasický hamburger plný mäsa , potom sa pozrite na naše recepty.
Čo budeme potrebovať
- 500 g kysnutého cesta
- 2,5 kg mletého hovädzieho mäsa
- 60 ml šálky vody
- 1 veľký kel (nakrájaný)
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
- soľ
- korenie
- 2 lyžice masla
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Cesto rozdeľte na 6 dielov a vyvaľkajte z neho guličky. Dajte bokom.
- Mleté hovädzie mäso rozdrobte do veľkého hrnca na strednú teplotu.
- Varte a miešajte, kým rovnomerne nezhnedne. Vysušte tuk.
- Pridajte vodu, kel, cibuľu a cesnak.
- Varte na stredne miernu teplotu a podľa potreby miešajte, kým kel nezmäkne.
- Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Prebytočnú tekutinu zlejte a dajte bokom.
- Cesto vyvarujte do štvorca a do stredu umiestnite asi 180 g kelovej zmesi.
- Cesto nad zmesou uzavrite.
- Položte ho na plech so švom dole.
- Pečte 15 až 18 minút v predhriatej rúre do zlatista.
- Kapustové fašírky s mletým mäsom vyberte z rúry a potrite rozpusteným maslom.
Kysnuté cesto si môžete pripraviť podľa našich receptov.