Takto výborné kelové fašírky sa podávajú v Japonsku a sú naozaj luxusné! Nechajte sa uniesť neobvyklými chuťovými kombináciami, ktoré vás okúzlia. Ďalšou japonskou delikatesou je sushi , aj pre to máme vlastné recepty, ktoré si môžete pripraviť v pohodlí domova.
Čo budeme potrebovať
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 225 g múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- 185 ml kuracieho vývaru
- 1/2 hlávky kelu (jemne nakrájané)
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 75 g majonézy
- 75 g majonézy Sriracha
- 1 mrkva (ošúpaná, nakrájaná na dlhé tyčinky)
- 2 jarné cibuľky (nakrájaná na tenké plátky)
Postup
- Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu.
- Mleté mäso varte za stáleho miešania vareškou, 5 minút alebo pokiaľ nezmení farbu.
- Pridajte sójovú omáčku. Varte ďalšie 2 minúty.
- Preložte do žiaruvzdornej misky.
- Zmiešajte múku a vajcia vo veľkej mise. Pridajte kuracie vývar a miešajte do hladka. Pridajte mleté mäso a polovicu kelu. Dochuťte.
- Postriekajte panvicu sprejom na varenie.
- Nalejte štvrtinu cesta do panvice a varte 2 minúty alebo pokiaľ sa na povrchu neobjavia bublinky.
- Placičku otočte a potrite trochou worcesterovej omáčky. Varte 1 minútu, kým nebude uvarená.
- Placku preložte na tanier a prikryte fóliou, aby zostala teplá.
- Kapustové fašírky pokvapkajte majonézou a omáčkou Sriracha.
- Navrch dajte mrkvu, jarnú cibuľku a zvyšný kel.