Karbonátky z kelu, hrášku a syra

Karbonátky z kelu, hrášku a syra

Tieto syrové placky so kelom sú rýchle a plné skvelej zeleniny. Toto zdravé a chutné poludňajšie jedlo ponúka jedinečnú chuť tradičnej placky. Pochutnajte si aj na ďalších dobrotách, kde hlavnú rolu hrá kel . Pripravte si ich podľa nás a uvidíte, ako dlho ste ju podceňovali!

Čo budeme potrebovať

  • 75 g hrášku
  • 150 g kelu
  • 2 vajcia
  • 1 stredná cibuľa
  • 75 g strúhanky
  • 100 g strúhaného syra
  • 1 citrónová kôra
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • 2 lyžice parmezánu
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup

  • Mrazený hrášok a kel varte v pare 2-3 minúty.
  • Do kuchynského robota pridajte vajcia, cibuľu nakrájanú na štvrtky, strúhanku, strúhaný syr, citrónovú kôru, kajenské korenie, parmezán.
  • Akonáhle je uvarená osušte ju, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
  • Do kuchynského robota pridajte osušený kel a hrášok.
  • Rozmixujte.
  • Pridajte olivový olej na panvicu.
  • Rukami vytvarujte zo zmiešaného kelu a hrášku placky a smažte.
Vežička zelených placiek plných zdravej zeleniny.
Zdroj: girlontherange.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.