Tieto syrové placky so kelom sú rýchle a plné skvelej zeleniny. Toto zdravé a chutné poludňajšie jedlo ponúka jedinečnú chuť tradičnej placky. Pochutnajte si aj na ďalších dobrotách, kde hlavnú rolu hrá kel . Pripravte si ich podľa nás a uvidíte, ako dlho ste ju podceňovali!
Čo budeme potrebovať
- 75 g hrášku
- 150 g kelu
- 2 vajcia
- 1 stredná cibuľa
- 75 g strúhanky
- 100 g strúhaného syra
- 1 citrónová kôra
- ½ lyžičky kajenského korenia
- 2 lyžice parmezánu
- 2 lyžice olivového oleja
Postup
- Mrazený hrášok a kel varte v pare 2-3 minúty.
- Do kuchynského robota pridajte vajcia, cibuľu nakrájanú na štvrtky, strúhanku, strúhaný syr, citrónovú kôru, kajenské korenie, parmezán.
- Akonáhle je uvarená osušte ju, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
- Do kuchynského robota pridajte osušený kel a hrášok.
- Rozmixujte.
- Pridajte olivový olej na panvicu.
- Rukami vytvarujte zo zmiešaného kelu a hrášku placky a smažte.