Gulášová polievka z hovädzieho mäsa

Gulášová polievka z hovädzieho mäsa

Zdravá, výdatná polievka založená na tradičnom maďarskom guláši s nízkotučným chudým hovädzím mäsom, sladkými zemiakmi a údenou paprikou. Už sa vám zbiehajú sliny? A sliny by sa vám mohli zbiehať aj s touto tradičnou maďarskou rybacou polievkou , ochutnajte halaszle!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica repkového oleja
  • 1 veľká cibuľa (rozpolená a nakrájaná)
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  • 200 g extra chudého duseného hovädzieho mäsa (nakrájaného na jemné kocky)
  • 1 lyžička rasce
  • 2 lyžičky údené papriky
  • 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
  • 600 ml hovädzieho vývaru
  • 1 stredný sladký zemiak (ošúpaný a nakrájaný na kocky)
  • 1 zelená paprika (zbavená semienok a nakrájaná na kocky)
  • 150 g jogurtu
  • hrsť petržlenu

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a opekajte 5 minút, kým sa nezačnú sfarbovať.
  • Vmiešajte hovädzie mäso, zvýšte teplotu a za stáleho miešania opekajte, aby zhnedlo.
  • Pridajte rascu a papriku, dobre premiešajte, potom pridajte paradajky a vývar.
  • Prikryte a nechajte 30 minút variť do mäkka.
  • Vmiešajte sladké zemiaky a zelenú papriku, prikryte a varte ďalších 20 minút do zmäknutia.
  • Nechajte trochu vychladnúť a potom podávajte preliate jogurtom a petržlenovou vňaťou.
Miska plná lahodnej polievky inšpirovanej Maďarskom.
Zdroj: zestfulkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.