Zdravá, výdatná polievka založená na tradičnom maďarskom guláši s nízkotučným chudým hovädzím mäsom, sladkými zemiakmi a údenou paprikou. Už sa vám zbiehajú sliny? A sliny by sa vám mohli zbiehať aj s touto tradičnou maďarskou rybacou polievkou , ochutnajte halaszle!
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica repkového oleja
- 1 veľká cibuľa (rozpolená a nakrájaná)
- 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
- 200 g extra chudého duseného hovädzieho mäsa (nakrájaného na jemné kocky)
- 1 lyžička rasce
- 2 lyžičky údené papriky
- 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
- 600 ml hovädzieho vývaru
- 1 stredný sladký zemiak (ošúpaný a nakrájaný na kocky)
- 1 zelená paprika (zbavená semienok a nakrájaná na kocky)
- 150 g jogurtu
- hrsť petržlenu
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a opekajte 5 minút, kým sa nezačnú sfarbovať.
- Vmiešajte hovädzie mäso, zvýšte teplotu a za stáleho miešania opekajte, aby zhnedlo.
- Pridajte rascu a papriku, dobre premiešajte, potom pridajte paradajky a vývar.
- Prikryte a nechajte 30 minút variť do mäkka.
- Vmiešajte sladké zemiaky a zelenú papriku, prikryte a varte ďalších 20 minút do zmäknutia.
- Nechajte trochu vychladnúť a potom podávajte preliate jogurtom a petržlenovou vňaťou.