Tekvicový guláš s morčacím mäsom

Tekvicový guláš s morčacím mäsom

Vyskúšajte ľahšiu verziu klasického maďarského gulášu, ktorá je aj tak výdatná a lahodná! Skvele sa hodí na pohodovú jesennú večeru. Tekvicové pyré pokrmu dodáva úžasnú bohatosť a morčacie mäso krásne dopĺňa.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg vykostených morčacích stehien bez kože, nakrájaných na cca 2,5 cm kúsky
  • ¼ šálky sladkej maďarskej papriky
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké cibule, nakrájané
  • 2 stredné červené zemiaky, olúpané a nakrájané na 2,5 cm kúsky
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 425 g tekvicového pyré
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 bobkový list
  • 1 veľká vetvička čerstvého tymiánu plus 2 lyžice nasekaného čerstvého tymiánu
  • varené cestoviny na podávanie (voliteľne)
  • rasca, ľahká kyslá smotana a nakrájaná jarná cibuľka na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • Vložte morčacie mäso, papriku a soľ do veľkého uzatvárateľného vrecka.
  • Vrecko uzavrite a pretrepte.
  • Vo veľkom ťažkom hrnci rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte mäso do hrnca a restujte 5 minút.
  • Do hrnca pridajte cibuľu a zemiaky a za občasného miešania varte 5 minút.
  • Pridajte vývar, tekvicové pyré, cesnak, bobkový list, vetvku tymiánu a nasekaný tymián.
  • Priveďte do varu, potom znížte teplotu a prikryte.
  • Varte asi 1 hodinu alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Podávajte s cestovinami a ozdobte rascou, ľahkou kyslou smotanou a nakrájanou jarnou cibuľkou.
  • Užite si to!
Guláš z tekvicového pyré s morčacím mäsom servírovaný s cestovinami na tanieri, ozdobený smotanou a jarnou cibuľkou.
www.joylovefood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.