Tento recept na zapečenú zemiakovú kašu je vo svete známi ako Shepherd’s pie. Prečo tomu tak ich sa dozviete na úplnom konci našich receptov. Ochutnajte ďalšie podoby francúzskeho ragú, s mäsom aj bez .
Čo budeme potrebovať
- 1,2 kg údené stehná
- 300 ml pasírovaných paradajok
- 1 veľká cibuľa (veľmi jemne nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 1 vetvička tymiánu
- 1 vetvička rozmarínu (listy otrhané)
- 1 bobkový list
- 500 g bravčového bôčika (nakrájaného na 2 cm kúsky)
- 500 ml kuracieho vývaru
- 2 chilli papričky
- 50 g cukru
- 1 lyžica údené papriky
- 2 plátky slaniny
- 2 x 400 g konzervy fazule (odkvapkaných)
- 1 kg zemiakov (nakrájaných na 2 cm kúsky)
- 40 g masla
- 2 lyžice mlieka
- 100 g čedaru (nastrúhaného)
Postup
- Vložte stehno do veľkej misy so studenou vodou. Prikryte a ochlaďte cez noc, aby nasiakla.
- Druhý deň predhrejte rúru na 160°C.
- Sceďte šunku. Všetky ingrediencie okrem fazule, zemiakov, masla, mlieka a syra dajte do hrnca a dochuťte čiernym korením.
- Prikryte a pečte 3-3,5 hodiny, kým mäso nebude odpadávať od kosti. Dajte stranou vychladnúť.
- Odstráňte a vyhoďte chilli papričky a nakrájajte mäso zo stehna. Vyhoďte kosť. Odstráňte prebytočný tuk z hrnca, a potom vráťte šunku späť do hrnca.
- Pre kaše varte zemiaky do zmäknutia. Sceďte a roztlačte šťouchadlom na zemiaky.
- Pridajte maslo a mlieko, potom okoreňte a vmiešajte syr.
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Dajte masovú náplň do zapekacej misy a potrite jej kašou.
- Pečte 25 minút alebo kým zemiaková kaša nezezlátne.
- Zapečenú zemiakovú kašu s mäsom podávajte s vetvičkami tymiánu navrchu.
Mäso v týchto receptoch uvoľní veľa šťavy a čo je lepšie ako ju vytrieť lahodným domácim chlebom. Ten si môžete jednoducho pripraviť v skvelej domácej pekárni . Aká je tá najlepšia sa dozviete v našej recenzii.